home CORUPTIE, POLITICA Procurorii intră în forţă cu anchete în baronatele PSD din ţară

Procurorii intră în forţă cu anchete în baronatele PSD din ţară

Share

Procurorii fac 17 percheziţii în mai multe judeţe din ţară. Capul de pod pentru aceste acţiuni este ancheta principală asupra fostului şef al CNSP, Ion Ghizdeanu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ghizdeanu, fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Prognoză, e vizat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar în care există suspiciuni de falsificare a unor procese verbale de alocare a unor bani de la stat.

Este vorba despre alocarea de bani din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI), un instrument financiar gândit de Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, în 2019, pentru a le da bani de la bugetul de stat baronilor locali.

FDI era gestionat de Comisia Naţională de Prognoză. Guvernul Orban a desfiinţat Fondul şi l-a înlocuit din funcţie de Ghizdeanu.

Poliţiştii din judeţul Olt făceau joi dimineaţă şase percheziţii, la sediile unor primării şi ale unor firme din judeţ, oamenii legii având informaţii că autorităţile locale au cumpărat mobilier urban, dar nu l-au şi primit.

Potrivit Poliţiei Olt, se fac cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal într-un dosar penal deschis pentru abuz în serviciu. Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2009-2016, trei primarii din judeţul Olt ar fi plătit aproximativ 220.000 lei pentru mobilier urban, dar că obiectele nu au fost livrate în totalitate.

,,Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2009-2016, trei administraţii locale din judeţul Olt ar fi efectuat plăţi în valoare de aproximativ 220.000 de lei către diverşi agenţi economici pentru achiziţionarea de mobilier urban, existând suspiciuni că bunurile nu au fost livrate în totalitate către beneficiari”, anunţa reprezentanţii IPJ Olt, citaţi de Mediafax.

Trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt pentru a fi audiate.

Share