home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Prisăcariu şi Sorina Matei au fost daţi afară de la B1 TV

Prisăcariu şi Sorina Matei au fost daţi afară de la B1 TV

Share

Cătălin Prisăcariu şi Sorina Matei au fost trimişi la plimbare de la postul B1 TV. În timp ce primul e vocal, Sorina nu spune despre asta nimic pe blogul ei. Nu explicit.

Prisăcariu arată că nu vineri a fost anunţat, înainte să-şi facă ultima emisiune, ci sâmbătă, cu totul inexplicabil. Justificarea: situaţia financiară precară a postului.

citeşte şi: Traian Băsescu continuă să spună lucruri trăsnite

Prisăcariu povesteşte cum i se redusese deja venitul de vreo două ori, dar astea deja sunt mici mizerii din lumea noastră, pe care le păţeşte de la cârnăţari orice profesionist, pe noi ne interesează cauzele faptului de presă, care este licenţierea a doi buni profesionişti.

Sorina nu scrie nimic despre plecarea ei de la B1. Se spune că ar fi refuzat emisiunea săptămânală care i-a fost propusă.

Dincolo de ciudăţeniile ei, felul pe jumătate comic cum ratează cuvintele şi răguşeala cronică, Sorina Matei avea o emisiune în care se întâmplau lucruri.

Numitorul comun: critica Elenei Udrea şi a PSD

În timp ce Cătălin Striblea a fost exportat în prime time de la Ghiţă TV, Cătălin Prisăcariu şi Sorina Matei erau din aripa “jurnalişti anti-corupţie” de la B1 TV, din care, după cunoştinţa noastră, au mai rămas acum la B1 TV doar Mihai Duţă şi Sabin Orcan (dintre realizatorii de emisiuni).

Cătălin Prisăcariu este recunoscut pentru poziţia sa extrem de caustică anti-PSD, iar de la arestarea Elenei Udrea a fost unul dintre jurnaliştii staţiei care a criticat-o constant pe Nuţi ot Pleşcoi pentru exhibiţionismul ei feisbucist şi criticile aduse procurorilor anticorupţie.

Poate că de-asta a fost concediat, nu pentru aşa-zisa audienţă scăzută.

La fel, Sorina Matei a apărat constant acţiunile procurorilor anticorupţie. Iată, spre exemplu, pe blogul ei, ultima postare, Jocul pervers împotriva DNA, în care aceasta arată cum a îngropat Mariana Alexandru 10 luni Dosarul Gala Bute, în care acum sunt arestaţi Elena Udrea şi Rudel Obreja.

Carevasăzică, audienţele emisiunilor sunt o chestie fluidă, greu controlabilă, aflată în calculatorul unui manager, într-un fişier excell, în schimb poziţia acestor jurnalişti indică motivele pentru care poate că au fost daţi afară aiurea.

B1 TV a intrat de vreo doi ani într-un soi de eclipsă, combinată cu o rebranduire treptată. Din staţia tv emblematică a opoziţiei de dreapta euroatlantiste şi pro-statul de drept, încet-încet acest post s-a transformat, credem noi, într-o vuvuzea mai subtilă, care mimează tot mai mult că este ce era acum câţiva ani şi devine tot mai mult ce era prin 2007 Realitatea TV: o operaţiune implicită de intoxicare, prin amestecarea adevărului cu minciuna.

Citeşte şi
FEJ condamnă iresponsabilitatea angajatorilor ce forțează jurnaliștii să lucreze din redacții

FEJ condamnă atitudinea unor angajatori din sector care își forțează jurnaliștii să lucreze din sala Read more

Denise Rifai şi-a dat demisia de la Realitatea Plus

Denise Rifai, realizatorul emisiuni "Legile Puterii", din prime time, a anunţat, în cursul acestei zile, Read more

Bogdan Chirieac vrea să cumpere Radio Gold FM

Nici muzica bună nu scapă de Bogdan Chirieac. Acesta, care este unul dintre fondatorii publicației online Read more

Cristina Ţopescu a murit

Jurnalista Cristina Ţopescu a murit. Informaţia a fost confirmată duminică seara, pentru Agerpres, de managerul Serviciului Read more

Adina Anghelescu pleacă de la oficina de propagandă PSD Luju.ro

Adina Anghelescu anunță, într-o postare pe blogul lui Radu Tudor, că a încetat colaborarea cu Read more

IFJ condamnă atacurile forţelor de ordine asupra jurnaliştilor în România

IDJ (International Federation of Journalists) s-a solidarizat cu adiliatul său din România, MediaSind, în condamnarea Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Rareş Bogdan anunţă că soţia şi copilul său au fost agresaţi în stradă, în Bucureşti

Jurnalistul Rareş Bogdan anunţă că soţia şi băiatul său au fost agresaţi de un individ Read more

Andrei Gheorghe, actor, jurnalist, om de radio şi tv, a murit

Andrei Gheorghe, jurnalist de radio şi televiziune, actor, activist civic, a încetat din viaţă. Nu Read more

Ion Cristoiu, adevărul, jurnalismul, propaganda şi politicienii

De-a lungul timpului, Ion Cristoiu a făcut un număr incredibil de volte. Dacă le urmăreşti, Read more

Share