Presupusul asasin al Annei Politkovskaia, arestat

Share

Rustam Mahmudov, presupusul asasin al jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, a fost arestat în Cecenia, anunţă Saidahmet Arsamerzaiev, avocatul fratelui său, complice în acest caz.

“Rustam Ruslanovici Mahmudov a fost arestat în cursul nopţii de luni spre marţi la Atchoi-Martan, localitate situată la vest de Groznîi, în casa părinţilor săi”

, a declarat avocatul fratelui său Ibraghim Mahmudov.

Rustam Mahmudov era căutat de câţiva ani sub acuzaţia că ar fi împuşcat-o mortal pe jurnalista Anna Politkovskaia în 2006. Fraţii săi, Ibraghim şi Djabrail, sunt consideraţi complici în acelaşi caz, dar nu au putut fi condamnaţi din lipsă de probe.

foto: AFP via Mediafax

Anna Politkovskaia, una dintre puţinele persoane din Rusia care au criticat abuzurile comise în Cecenia, dar şi regimul lui Vladimir Putin, preşedinte în acea perioadă, a fost împuşcată mortal în holul imobilului său din Moscova, pe 7 octombrie 2006, de ziua de naştere a lui Putin.

Anna Politkovskaia, care a murit la vârsta de 48 de ani, a fost corespondent special pentru ziarul rus Novaia Gazeta, fiind recompensată cu multe premii şi distincţii pentru activitatea sa literară şi jurnalistică.

Politkovskaia este şi autoarea cărţilor “Rusia lui Putin”, apărută în limba română la editura Meteor Press, “A Dirty War (Un război murdar)” şi “Nothing but the Truth (Doar adevărul)”.

sursa: Mediafax

 

Share