Preşedintele PNL Ludovic Orban nu exclude o colaborare cu PSD

Share

Indiferent ce înseamnă aceasta şi cum interpretezi, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a făcut ieri o declaraţie care îţi ridică părul măciucă pe cap.

Ludovic Orban, a declarat la Constanţa, că partidul are în momentul de faţă trei variante: refacerea coaliţiei cu USR PLUS, guvernarea împreună cu PSD, „pe faţă sau pe spate”, sau intrarea în opoziţie.

„Eu spun că varianta a doua înseamnă varianta a treia, numai că nu înseamnă acum. Sigur că nicicând nu trebuie să excluzi, în evaluările politice, diferite posibilităţi şi alternative care există, dar eu fac politică de 31 de ani.

Cel mai mare duşman al României sunt avatarurile Partidului Comunist sub diferitele lor forme, cum s-au numit, FSN, FDSN, PDSR, PSD. Au cultivat iluzii, i-au învăţat pe oameni că pot să primească fără efort, şi-au bătut joc de toate sistemele publice, au menţinut subdezvoltarea în România, au alungat milioane de români afară (…) şi pur şi simplu au fost un rău pentru România.

Poate unii îşi imaginează că putem face vreo brânză cu varianta a doua. (…) Nu există alternativă onorabilă pentru noi, nu există altă soluţie decentă care să permită cât de cât să ne atingem obiectivele decât actuala formulă de guvernare, iar actuala formulă de guvernare nu mai este posibilă cu Florin Cîţu prim-ministru”, a menţionat Orban, potrivit Agerpres.

„Noi suntem PNL, noi trebuie să ne luăm deciziile conform aşteptărilor oamenilor care ne susţin, care au avut încredere şi care pot să aibă încredere în noi. Trebuie să ne luăm deciziile noi, acasă la noi, nu să aşteptăm să vină presiuni externe sau să ne impună cineva ce decizii să luăm”, le-a transmis Orban liberalilor din Constanţa.

Share