home POLITICA Premierul Grindeanu are azi o zi plină, Cabinetul lucrează intens

Premierul Grindeanu are azi o zi plină, Cabinetul lucrează intens

Share

Premierul Grindeanu are astăzi, la Palatul Victoria, o zi plină, ca oricare zi a unui prim-ministru. Cabinetul său lucrează intens, în pofida turbulenţelor politice, tipice oricărui stat democratic.

UPDATE 19.32: Aşteptăm declaraţii de la Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria. Acestea au fost anunţate pentru ora 19.00 şi întârzie.

UPDATE 19.22: Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor, rămâne în Cabinet.

Oarec ce membru important al partidului de guvernământ i-a cerut lui Jianu favoruri ilegitime? A doua observaţie: Dragnea minte încă o dată de îngheaţă apele. Aseară a spus că Jianu e în străinătate şi îi va trimite demisia sa pe email.

UPDATE 17.18: Liviu Dragnea, acum, după al doilea CExN în 12 ore. O analiză a spuselor lui Liviu Dragnea puteţi citi aici:

Clanul Dragnea pierde putere politică şi guvernamentală

UPDATE 16.54: Moneda nationala s-a depreciat fata de principalele valute. Euro a crescut cu 0,45%, pana la un curs de 4,5872 lei/unitate. Acesta este cel mai mare nivel pentru moneda unica europeana din august 2012, atunci cand Romania a trecut printr-o alta criza politica: suspendarea presedintelui de atunci, Traian Basescu.

UPDATE 16.21: Ce spune Rareş Bogdan despre următoarele mutări ale lui Sorin Grindeanu:

UPDATE 16.06: Tudorel Toader şi-a luat lumea-n cap. El, în “deplină solidaritate cu membrii Guvernului” (sic!), a demisionat. Probabil că vrea să mai fie rector la Iaşi şi după.

UPDATE 15.38: Iohannis îl primeşte vineri, la Cotroceni, pe premierul luxemburghez, iar apoi se va întâlni la Berlin cu Angela Merkel şi la Bruxelles cu Emmanuel Macron.

UPDATE 15.37: Claudiu Popa, pe Realitatea TV, acum: “Şi ce se naşte din PSD oare ce-o fi?”.

UPDATE 15.30: Patru protestatari manifestă astăzi contra clanului Dragnea, la sediul PSD din Ion Ionescu de la Brad.

UPDATE 15.28: PSD a aprobat prin vot o moţiune de cenzură la adresa Guvernului şi excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD.

UPDATE 15.25: Lista posibililor înlocuitori ai lui Grindeanu: un maghiar, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Călin Popescu Tăriceanu.

După ce a clipit aseară de două ori, în mod repetat, Sorin Grindeanu continuă pe acelaşi trend. Azi, a avut mai multe întâlniri tipice unui premier în funcţie. În acest timp, coaliţia alde PSD intră, încet, dar sigur, în disoluţie.

Şi oricum este într-o pierdere dramatică de credibilitate. În frunte cu el lider maximo, Daddy Dragnea. Nebunia continuă: Victor Ponta ar putea fi numit secretar general al Guvernului…

Mesaj pe Facebook postat de premierul Grindeanu

De peste 20 de ani sunt în PSD. Și vă asigur de respectul meu pentru tot ce ați făcut în acest partid. Vă garantez că nu mă agăț în niciun fel de funcția de Prim-ministru, pe care o ocup și datorită susținerii pe care mi-ați acordat-o.

Vreau să mă asigur că președintele României va nominaliza un premier tot din partea PSD, iar atunci sunt gata să îmi prezint demisia. Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea, iar în acest moment îi transferăm practic președintelui Iohannis toată puterea în România.

Nu putem accepta această situație! Vă propun o largă consultare în partid, cu toți cei care muncesc și cred în mod real în PSD! Vreau să cântăriți bine ce decideți astăzi. Avem o datorie față de România. Partidul nostru a fost mereu un reper de stabilitate, pe noi nu ne definesc crizele interne. PSD trebuie să rămână un pilon de competență și responsabilitate.

Vă mulțumesc!

Premierul Grindeanu, întâlniri cu emisarii Vestului

Premierul Sorin Grindeanu are la Palatul Victoria mai multe întâlniri programte, având deja o întredeverde cu omologul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, care l-a felicitat pe prim-ministrul român că nu şi-a dat demisia din Guvern. Sorin Grindeanu i-a replicat că “nu e simplu”.

”Doresc să vă felicit pentru decizia pe care aţi luat-o aseară”, i-a spus Stanislaw Tillich premierului Sorin Grindeanu. ”Nu e simplu”, i-a răspuns premierul Grindeanu.

De asemenea, prim-ministrul Grindeanu urmează să aibă o întrevedere cu ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, la 12.30. La ora 13.00 s-a văzut tot la Palatul Victoria, cu preşedintele Comitetului Economiei germane pentru Europa de Est, Wolfgang Büchele.

Share