Ponta ar da securitatea naţională Armatei Chineze

Share
o scoică pentru linişltea lor
o scoică pentru linişltea lor

Să recapitulăm: în toamna trecută, Victor Ponta îl întâmpină pe premiul chinez de parcă venise în ţară, în premieră mondială, ambasadorul extratereştrilor, Excelenţa-Sa Krrrrrl.

Ulterior, aflăm de la Traian Băsescu că Guvernul Ponta ar fi semnat cu Huawei un memorandum, conform căruia STS, trecut sub aripioara oblăduitoare a Executivului, ar urma să fie tehnologizat de firma chineză.

♦ trebuie să citeşti asta: Huawei, acuzată de un fost şef CIA de spionaj pentru China

Dar nu putem decât să presupunem că lucrurile ar sta aşa sau nu, pentru că Guvernul Ponta încă nu a publicat în Monitorul Oficial memorandumul, ca să vadă tot boborul ce conţine acest act. Deci, pe cât de rapid a publicat Monitorul actele normative prin care în vara anului 2012 era atacat statul de drept, pe atât de încet se mişcă acum.

Straniu, nu? Oare e cum spune Băsescu?

Huawei, legături cu Partidul Comunist Chinez şi cu Armata Chineză

Nu ştim sigur dacă Băsescu are dreptate şi într-adevăr miza cu Huawei este STS, că palmează memorandumul Ponta, însă ştim ce spune un raport al Congresului Statelor Unite despre Huawei, ca şi dedpre o altă firmă chineză, ZTE.

♦ citeşte aici documentul în format PDF

Fiind vorba despre un document de 60 de pagini, vom da numai unele titluri. Chiar şi numai acestea, şi tot sunt pentru firma chineză pur şi simplu devastatoare.

“(…) Comitetul constată că Huawei nu a cooperat pe deplin cu investigatorii și nu a vrut să explice relația sa cu guvernul chinez sau cu Partidul Comunist Chinez, în timp ce există dovezi credibile că nu respectă legile din SUA. (…)

Huawei nu a furnizat informații clare și complete cu privire la structura sa corporativă și a proceselor de luare a deciziilor și probabil rămâne dependent de guvernul chinez pentru sprijin. Huawei nu a reușit să explice relațiile sale cu guvernul chinez și afirmațiile sale, prin care neagă sprijinul dat de către guvernul chinez, nu sunt credibile. (…)

Huawei admite că Partidul Comunist Chinez menține un Comitetului de Partid în cadrul companiei, dar nu a reușit să explice ce face în Huawei în numele partidului comitetul sau ce indivizi compun acest comitet. Istoria corporatista a Huawei sugerează legături cu armata chineză. Huawei nu a reușit să ofere răspunsuri detaliate la întrebările cu privire la aceste conexiuni. (…)

Comitetul consideră că eșecul Huawei în a furniza informații cu privire investigare de către guvernul chinez a companiei în 1990 pentru fraudă fiscală exemplifică modul în care aceasta refuză să fie transparentă. Uşurința aparent cu care Huawei încheiat investigația subminează afirmația Huawei că guvernul chinez consideră Huawei a fi un furnizor defavorizat de soluții de telecomunicații în China. (…)

Huawei failed to explain its relationships with western consulting firms, and any claims that its success is on account of those relationships, rather than support by the Chinese government, are not credible. Huawei failed to answer key questions or provide supporting documentation for its claims to be financially independent of the Chinese government. (…)

Huawei nu a reușit să explice relațiile sale cu firme de consultanţă occidentale, precum și susținerile sale privind succesul său în aceste relații altfel decât prin sprijinul guvernului chinez. Huawei nu a reușit să răspundă la întrebări-cheie sau să furnizeze documente justificative pentru pretențiile sale de a fi independent financiar de guvernul chinez. (…)

Huawei nu a reușit să ofere detalii suficiente sau documente justificative cu privire la operațiunile sale de finanțare și de management din Statele Unite ale Americii; dovezile existente subminează pretențiile filialei americane de a fi o sucursală complet independentă de societatea-mamă Huawei din Shenzhen, China. (…)

Dovezile arată că Huawei prezintă un model de nerespectare a drepturilor de proprietate intelectuală ale altor entități și companii din Statele Unite ale Americii. (…)

Şi am putea să continuăm mult aşa. Una peste alta, concluzia raportului este că Huawei şi o altă firmă chineză prezentă în România de cel puţin 10 ani, ZTE, reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională americană. Restul, că STS asigură comunicaţiile sucurizate ale diplomaţilor, demnitarilor şi instituţiilor statului român, au devenit în ultimele săptămâni, de la accidentul din Apuseni, un loc comun.

Aşa că, dom’ Ponta, mai lăsaţi-o cu Huawei, că-mpuşcaţi doi iepuri dintr-o lovitură: un scandal naţional, dar şi unul internaţional, pe relaţia diplomatică, militară şi a serviciilor secrete, cu aliatul nostru strategic, Statele Unite ale Americii. Au poate aliaţii dv. strategici sunt FSB şi Armata Chineză, cine poa’ să ştie…

Share