home POLITICA O poveste care nu se mai termină odată: USL

O poveste care nu se mai termină odată: USL

Share

Această ţigăneală fără sfârşit dintre Ponta şi Antonescu (ba dintre Antonescu şi Ponta (Ba dintre Ponta şi Antonescu (Ba dintre…))) începe să devină tot mai deranjantă. De aici titlul precedentei postări.

Ea duce cu gândul la o binecunoscută poezea din popor:

La un pop-a fost un câne
Ce pe popă l-a iubit.
Înghiţind un os de peşte,
Acel câne a murit.
Şi popa l-a îngropat
Şi pe cruce el a scris
Că la un pop-a fost un câne
Ce pe popă l-a iubit.
Înghiţind un os de peşte
Acel câne a murit.
Şi popa l-a îngropat.
Şi pe cruce el a scris
Că la un pop-a fost un câne…ş.a.m.d.

În timp ce marii lideri ai celor două mari partide intergalactice se pregătesc să treacă la faza pe mirosit ciorapii, apoi la cea pe buzdugane de mucilagii, ţara merge-nainte din inerţie.

Faptul că ne-a dat Dumnezeu anul trecut ploaie destulă ca să meargă Agricultura nu trebuie să ne păcălească. Nici faptul că maşina merge-n continuare fără şofer, aşa de bine-a pus-o la punct pilotul Emil Boc.

Corupţia generalizată devine tot mai mare. Investitorii externi se pregătesc să plece din ţară, ori dacă stau devin tot mai scârbiţi de ceea ce văd şi se comportă în România ca în Burkina Faso: “Dă-i încolo pe ăştia, piaţă de consum, nu merită mai mult, nişte proli, lumea a treia”.

Lucrurile devin tot mai agitate pe mapamond. Va fi un an trepidant, plin de pericole, în care numai instabilitatea politică ne lipseşte. În acest grad. În acest fel. La aceste dimensiuni pantagruelice.

Acest circ penibil trebuie să ia sfârşit cât mai repede, pentru că ne face foarte mult rău.

Share