Pomeni promise de Dăncilă. Munţi de pilaf, râuri de miere

Share

Pomeni grosolane au fost promise de prim-ministrul Viorica Dăncilă, la orizontul electoral al anului 2020. Le prezentăm în continuare . Pe toate. Evident că nu sunt bani pentru asemenea promisiuni demne de poveştile lui Nasratin Hogea sau cele ale Baronului Münchausen.

Dăncilă încearcă iar mituirea profesorilor cu noi pomeni

Într-un memorandum prezentat de Viorica Dăncilă la ședința de Guvern sunt prevăzute mai multe măsuri pentru care Guvernul și Federațiile Sindicale Reprezentative din Învățământ au semnat un acord. Edupedu.ro a aflat care sunt principalele promisiuni pe care Sindicatele din Educației si Guvernul au bătut palma.

”Aprobăm prin Memorandum Acordul între Guvernul României și Federațiile Sindicale Reprezentative din Învățământ prin care guvernul se angajează să ia măsuri de sprijinire a învătamantului in concordanta cu rolul prioritar al acestui domeniu prevazut in Programul de Guvernare.

Dăncilă promite pomeni salariale de unde nu mai sunt bani

Potrivit unor surse guvernamentale, prin acordul acesta se prevede, pe lângă altele:

• Creșterea sumelor destinate finanțării educației cu cel puțin 15% anual față de bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puțin 6% din PIB.

Devansarea creșterii salariale prevăzute in anul 2022, până la data de 1.09.2020;

Dăncilă face promisiuni deşarte de pomeni

• Acordarea a doua salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală si materiale didactice;

• Acordarea unei sume de până la 5000 euro pentru achiziția si modernizarea unei locuinte, precum si cumpararea terenului necesar constructiei, pentru personalul didactic din mediul rural.

• Acordarea unei garanții de stat de 80% pentru creditele luate in vederea achizitionarii unei locuinte

Dăncilă şi împrumutul borfaşilor de la copii

• Acordarea unei prime de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute pe economie pentru personalul didactic care se titularizează în mediu rural.

• Cadrelor didactice cu o vechime efectivă în învățământ de minimum 30 de ani, li se acordă la pensionare 6 salarii medii brute pe economie.

• Crearea unui cont unic de dezvoltare prin intermediul căruia toate universitățile să poată demara/ finaliza proiecte de investiții,

• Construirea a cel puțin 1.000 de grădinițe cu program sportiv”

Share