home POLITICA POLITICA: Un coleg tigan, doua-trei cafele si cateva erori de logica. Ambele extreme inteleg aiurea (6)

POLITICA: Un coleg tigan, doua-trei cafele si cateva erori de logica. Ambele extreme inteleg aiurea (6)

Share

Perversitatea efectului este insa si mai mare. Cand am scris pe blogul meu depre cauzele profunde ale crimei faptuite de catre niste interlopi din Veszprem, care il ucisesera cu sange rece pe Marian Cozma, am primit amenintari cu moartea in comentarii.

Continutul acestora vadea ca ii deranjasem deopotriva pe cei care urau tiganii (care intelesesera ca le iau apararea unor infractori=tigani), ca si pe tigani (care pricepusera si ei, la fel de eronat, ca ii culpabilizez in corpore pe toti reprezentantii etniei lor), dar, culmea!, si pe unii aparatori ai multiculturalismului (care, lipsiti de un aparat intelectual destul de selectiv, au inteles, ca si tiganii, ca ii culpabilizez incorpore pe toti reprezentantii acestei etnii).

Revin la chestiunea rrom-roman-Romania. Cand am scris „Despre Madonna, romani si tigani” am avut de ales: ori contribui la confuzia generala, folosind exclusiv cuvantul „rrom” (dincolo de faptul ca probabil si asa as fi suparat-o pe gioia, care probabil ar fi dorit ca, atunci cand ma refer la tigani, sa pun „…”), de parca ma refer la vreo bautura alcoolica si am facut o greseala de scriere, ori sparg acest obicei institutionalizat stupid de catre autoritatile de la Bucuresti (ca si, de exemplu, vandalizarea limbii romane cu macro-cuvintele agramate „nicio”, „niciun”, etc.).

Am ales a doua solutie, voi explica de ce anume, iar cu aceasta voi lichida, sper definitiv, subiectul. Sunt genul de individ care simte si intra in conflict direct cu chestiunile-problema si cu oamenii-problema din jurul sau. Daca se intampla ceva sensibil in jurul meu, greu de dezbatut public, incumband sensibilitati, frustrari, realitati nerostite si rani pe care s-a turnat sarea, le identific si le scot pe tapet.

O fac pentru ca sunt convins ca astfel ajut la vindecarea traumei respective, prin identificarea cauzelor acesteia. Asa cum voi face intotdeauna. Chiar daca ii deranjez pe cei care au ranit si pe cei care au fost raniti (carora le cer scuze si ii asigur de tot respectul, sprijinul si compasiunea mea).

Sunt convins ca exista o diferenta intre atitudinea mea si cea a scriitorului danez Hans Christian Andersen, care era spaima femeilor urate din inalta societate daneza, pentru ca aparea la serate cu un trandafir rosu superb in mana, pe care il daruia constant celei mai urate femei. Uratenia este, in acest caz, a celor care jignesc bunul simt si umanitatea, nu a celor lezati de acestia.

Citeşte şi
Ditrău, Harghita, România. De ce a prins discursul lui Orban Viktor

Cazul Ditrău trebuie înțeles bine înainte de a fi comentat, spune jurnalistul Dan Tăpălagă, de Read more

PSD Sibiu, postare xenofobă despre străinii Iohannis, Orban şi Barna

Organizația PSD Sibiu a postat pe Facebook un mesaj cu caracter profund xenofob, în care Read more

Şerban Nicolae continuă discursul xenofob la adresa lui Klaus Iohannis

Senatorul Şerban Nicolae (PSD) a avut un discurs profund xenofob, într-o emisiune de la Antena Read more

HVIM (64 de Comitate) are un caracter fascist, xenofob și rasist

Curtea de Apel București a decis vineri că gruparea "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" Read more

Preşedinţii FEJ şi FIJ critică website-ul Cotidianul.ro

Jim Boumelha şi Mogens Blicher Bjerregård, au transmis o scrisoare de protest publicaţiei Cotidianul.ro, reprezentată Read more

Revista presei. Ponta ameninta Evenimentul zilei

~sechestru pe gunoiul Cosa Nostra~Steaua sub teroarea Becali~frauda, sport national in Grecia~personajele din sceneta franceza Read more

Naşterea extremismului în Europa (Presseurop)

Extremiştii şi partidele anti-imigraţie au intrat rapid pe avanscena politică europeană iar partidele de centru Read more

POLITICA: Un coleg tigan, doua-trei cafele si cateva erori de logica. Rrom-Rom-Roman-Romania (5)

Vreau sa mai explic insa inca un lucru. Sunt convins ca primul moment cand gioia Read more

POLITICA: Un coleg tigan, doua-trei cafele si cateva erori de logica. Definitia rasismului (4)

Urmatorul pas absurd ce se poate face, dupa cel facut de gioia, este sa fiu Read more

POLITICA: Un coleg tigan, doua-trei cafele si cateva erori de logica. Cazul Museo Rosenbach (3)

Voi aduce intai un exemplu analogic, pentru a explica eroarea in care se afla persoana Read more

Share