POLITICA: Cu Mircea Basescu era pe bune, nu era campanie murdara?

Share

Cand am vazut ieri ca incepe povestea cu afacerile fratelui lui Basescu iarasi din nou inca odata, am zis: iar mint astia, ca doara mint incontinuu. iar nu-i nimic, mai bine nu scriu nimic, ca pun botul la vrajeala si ma fac de ras. Ei bine, pe Petrica, dupa ce a strigat de trei ori lupul!, nu-l mai crezi. Orice campanie de presa pare murdara, chiar daca nu este astfel.

Am spus o banalitate? Da, dar una care ne mananca timpul si ne costa bani. Jurnalistii afla tot felul de lucruri interesante despre persoanele publice. Daca ei nu mai au credibilitate, scriu degeaba. Nu mai sunt sanitarii societatii, ci vidanjori fara rost, cei care muta hardaiele cu gunoaie si laturi dintr-un loc intr-altul, fara sa faca si curatenie.

Pe de alta parte, faptul ca Mircea Basescu, fratele presedintelui CSAT, s-ar fi asociat intr-o firma cu niste tipi foarte puternici din bransa industriei de aparare ar fi absolut scandalos. Acest domn putea sa se gandeasca inainte cat rau face, am fi tentati sa afirmam. Reactia lui Traian Basescu, vizibila sus, in embed, este naturala, sincera si fireasca, avand in vedere informatiile pe care le avea la momentul in care a facut declartiile de mai sus.

In al treilea rand, dupa ce a fost dezamorsat acest subiect azi, prin anuntul public ca Mircea Basescu va iesi din firma, Realitatea TV anunta ca fratele presedintelui mai este actionar inca in patru firme, ca si cum acest lucru este o infractiune.

Eu nu vad insa anume care e aceasta. Deocamdata nu observ transformarea acestui post de televiziune in unul mai prietenos cu Basescu, iar daca va deveni astfel acesta va fi un motiv de mistocareli groase. Si foarte, foarte mustoase. Bon apetit?

UPDATE: Romeo Oita, CEO Naval Defense Exhibition, explica chiar in acest moment ca firma in care era coactionar impreuna cu fratele lui Traian Basescu nu avea cum sa faca in nici un fel comert cu armament, ci se ocupa doar cu organizarea de expozitii militare.

Pentru a avea voie sa faci comert cu armament, tu, companie romaneasca, aveai nevoie de un cod special de la Ministerul Economiei, Departamentul pentru Industria de Aparare (DepIndAp), pe care firma DESINTCO nu il avea. Este bine de stiut ca, in afara de acest cod, ANCESIAC se ocupa de verificarea end-userului fiecarui lot de echipament militar destinat a fi vandut si de-abia apoi acesta poate sa fie comercializat.

In aceste conditii, sunt cu atat mai uimit ca Aurel Cazacu, director general in Ministerul Economiei la DepIndAp, a putut sa-si puna fiica sa iasa din firma cu atat de mare iuteala, incat inainte nici nu s-a informat despre aceste lucruri. Il cunosc pe acest om inca din anul 2002, cand era directorul general CN Romtehnica si, sincer o spun, nu il pot intelege.

Acum Realitatea TV l-a chemat pe Gusa, care afirma ca acesta este cel mai mare scandal din mandatul lui Basescu si ca Mircea Basescu este substitutul lui Traian Basescu in aceasta firma. Bool-shit, Cozmin, you know it!

La fiecare dintre acuzele lui Cozmin Gusa (pe care il intelegem, ii reprezinta interesele lui Geoana, deci trebuie sa zapaceasca realitatea cat poate el, in pofida tuturor evidentelor), Prelip si Laura Chiriac sar si echilibreaza discutia, restabilind realitatea lucrurilor, cum nu au facut pana acum, impreuna cu Adelin Petrisor.

Oaaaa-leoooo! Probabil ca detectez acum primele semne de inceput de obiectivare a postului Realitatea TV.

Share