home POLITICA POLITICA: Cozmanca exclus din PSD. A inceput operatiunea "Oprescu la Presedintie"

POLITICA: Cozmanca exclus din PSD. A inceput operatiunea "Oprescu la Presedintie"

Share

Pentru ca sunt disperati, deoarece nici Mircea Geoana, nici Crin Antonescu nu pot sa-l bata pe Traian Basescu, strategii Coalitiei Anti-Basescu au decis sa puna in practica Planul B: Oprescu la Presedintie.

Pentru ca nu se poate folosi metoda din primavara anului trecut (Au incercat sa ma impiedice sa candidez! – cred ca am auzit aceste cuvinte pe shoricii de promovare de la Antena TV & Realitatea 3 de sute si mii de ori), au creat aceasta furtuna-ntr-un pahar, cu Cozmanca dat afara din PSD pentru criticile aduse mafiei din acest partid.

Ceea ce trebuie sa intelegem este ca aceasta mafie exista, actioneaza si, disperata, este capabila sa-si puna unul dintre membrii ei sa o demaste aparent, pentru ca apoi, spalat la imagine, sa ii reprezinte interesele, in deplasare in interes de serviciu la Oprescu-n echipa de campanie.

Pe de alta parte, faptul ca Mitrea, un oponent vechi al gastii care conduce azi PSD, spune ca este de acord cu ceea ce spune Cozmanca nu trebuie sa ne pacaleasca. Cei doi nu au acelasi plan politic. Mitrea va ramane in PSD, in timp ce Cozmanca se va intoarce in PSD, dupa ce-si va face datoria, cu succes sau nu, pe langa Oprescu.

Astfel desensibilizati la mesajul diversionist din subsidiar, sa vedem acum exact ce a spus Octav Cozmanca:
Partidul Social Democrat este condus, în momentul de faţă, de diverse grupuri de interese, clanuri sau găşti, care au hotărât şi hotărăsc soarta partidului, în numele unei aşa-zise democratizări a partidului.
Apreciez că direcţia aleasă de PSD este profund greşită, bazându-se numai pe satisfacerea intereselor personale ale unor grupuri, ale unor baroni locali, care promovează o politică de stat în stat.
Nu se poate conduce un partid performant doar mimându-se democraţia şi acţionând, în multe cazuri, dictatorial. Este vorba de anarhie, de haos, de disoluţie a partidului. Susţin aceasta, afirmând că PSD nu mai are în prezent structuri viabile, organizate temeinic în peste jumătate din localităţi”

Are dreptate Cozmanca? Partial color! Primul paragraf este corect. Asa e: grupuri de interese, clanuri, gasti. Acesta este PSD. Stiu ca la fel sunt lucrurile si in PNL, si in UDMR. Din PD-L nu am informatii.

Al doilea paragraf este, in opinia mea, o diversiune, ce resusciteaza un loc comun al presei de pe vremea lui Nastase: existenta baronilor locali PSD, ca si cum cei ai PNL, de exemplu, nu ar fi baroni, ci duci sau conti.

Al treilea paragraf este o alta diversiune: interesele majore infipte adanc in pilonii de sustinere ai PSD impiedica acest partid sa intre in disolutie, iar partidul are structuri foarte viabile in tara. Este drept, cel putin in Ardeal un manager excelent, provenit din Primaria Cluj, a facut ca PD-L sa aiba structuri mai bine puse la punct decat PSD.

Aceasta nu inseamna insa ca viabilitatea structurilor PSD a scazut. PSD se da slab, plapand, se pregateste sa se dedubleze intr-o fateta publica aparent independenta, incercand sa obtina astfel ceea ce stie ca fatis nu poate castiga: Presedintia Romaniei.

Citeşte şi
Secţia maghiară a PSD nu vrea anticipate, prevalându-se de coronavirus

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că alegerile anticipate trebuie scoase de pe ordinea de zi,

UDMR: „Ţinutul Secuiesc a fost, va fi şi va rămâne autonom!”

Deputatul UDMR Kulcsar Terza Jozsef a declarat ca nu este intimidat de demersurile facute de

PSD şi UDMR au respins la Senat proiectul USR pe alegerile în două tururi

Senatorii PSD și UDMR au trântit în Senat proiectul de lege al USR, prin care

UDMR renunţă la proiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc

István Székely, vicepreşedinte executiv al UDMR, a anunțat că formațiunea sa va depune un proiect

Miting cu 10.000 de maghiari anunţat de UDMR la Valea Uzului

Mâna Rusiei din România, pe filiera Budapesta, se pregăteşte să monteze o nouă provocare interetnică

Partidul Popular Maghiar critică dur alianţa PSD – UDMR

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) are o poziţie dură faţă de UDMR pentru că

Hunor Kelemen: Ne putem asocia cu cine putem, nu cu cine ne-am dori

UDMR a dat dovadă de pragmatism şi cooperează de doi ani cu coaliţia guvernamentală, declară

UDMR a ales simbolul maghiarilor din România: steagul Ungariei

Congresul UDMR a adoptat cu unanimitate de voturi decizia că steagul roşu, alb şi verde

UDMR şantajează PSD la ananghie cu un proiect de autonomie specială

UDMR profită de slăbiciunea PSD şi de Dorinţa lui Liviu Dragnea de a rămâne cu

Liviu Pop: Învăţătorul să predea limba română împreună cu profesorul

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației, a respins criticile liderului UDMR Kelemen Hunor

Share