home CORUPTIE, POLITICA PNL: „Prin CCR, PSD controlează CNA, Avocatul Poporului și Consiliul Legislativ”

PNL: „Prin CCR, PSD controlează CNA, Avocatul Poporului și Consiliul Legislativ”

Share

PNL vorbeşte acum despre cum încearcă PSD să se afle tot la putere, după alegerile legislative din 6 decembrie, controlând statul român prin vectori infiltraţi în instituţiile-cheie.

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a spus că PSD folosește Curtea Constituțională a României (CCR) ca instrument politic, prin care încearcă să controleze și alte instituțîi ale statului.

„Este deja evident pentru toată lumea că această instituție, atât de importantă în respectarea legii, a devenit instrument politic. Nu este un secret. Pur și simplu, toate deciziile CCR au fost sincronizate și cu discursul public, și cu deciziile interne ale PSD.

Uneori, au fost situații în care păreau că nu le-ar da dreptate, dar de fapt ele reflectau o reglare de conturi în interiorul PSD. (…)

Menținerea lui Florin Iordache, autorul moral al Ordonanței 13, de măcelărire a Justiției și de favorizare a infractorilor, într-o funcție în Consiliul legislativ (…) arată cât de clar, prin CCR, practic, urmăresc să controleze politic și alte instituții ale statului.

Prin CCR controlează și Consiliul legislativ, și Consiliul Național al Audiovizualului, și Avocatul Poporului”, a spus Turcan.

Raluca Turcan consideră că s-a ajuns ca CCR să favorizeze infractorii.

„CCR favorizează infractorii, așa cum și PSD, la guvernare și cu majoritatea parlamentară, favorizează infractorii – și o spun cu maximă responsabilitate, pentru că putem lua articole de lege mutilate în Parlament care favorizează infractorii.

Am uitat oare cum au fost puși în libertate infractori periculoși, care după aceea au recidivat cu fapte extrem de grave, de la viol și crimă? Am uitat oare cum marii corupți au fost puși la adăpost prin tot felul de modificări legislative care să îi scoată în afară ispășirii pedepselor?”, a adăugat Turcan.

Prim-vicepreședintele PNL a explicat că singura metodă prin care se poate schimba organizarea CCR este modificarea Constituției, iar pentru aceasta este nevoie de o majoritate calificată, în Parlament.

Share