home EVENIMENT, POLITICA PMP ar fuziona cu UNPR. Traian Băsescu la guvernare?

PMP ar fuziona cu UNPR. Traian Băsescu la guvernare?

Share

Aceasta este o informaţie trăsnet de ultimă oră: Gabriel Oprea i-a propus lui Traian Băsescu fuziunea UNPR – PMP şi preluarea conducerii noului partid.

Aceasta ar fi o lovitură politică cruntă dată de Găbiţă Anticorupţie şi Traian Băsescu. Este un fel de înfrăţire între lalea şi crocodil. De fapt, laleaua care se cam crocodilizează, vorbind despre binomul DNA-SRI şi apărând corupţii contra procurorilor anticorupţie. De fapt, crocodilul care s-a costumat în haine de lalea – Gabriel Oprea.

Semnalul politic a fost dat de Traian Băsescu încă de la începutul lunii trecute, când UNPR fuzionase prin absorbţie cu PP-DD. E specialitatea lui Băsescu să agregheze grupuri de oameni de diferite facturi şi să-i capaciteze în direcţia pe care o doreşte el.

Când era preşedinte, a agregat astfel o majoritate stranie, PNL-PD-PC, apoi încă una, PDL-PSD, apoi încă una, PDL-UNPR-minorităţi, şi a reuşit să ducă ţara înainte cumva timp de 10 ani.

Dar acum Traian Băsescu nu mai e preşedinte. Ce va face el?

Toamna ne va prinde cu UNPR-ul în alianță cu PNL-ul și PSD-ul în opoziție.

, spunea Traian Băsescu încă din luna august, explicând că aşa o cere interesul naţional (în care Găbiţă Anticorupţie e specialist). Aşadar, fostul preşedinte ar dori să se întoarcă la guvernare cumva, probabil din postura de guru al coaliţiei, cu un cuvânt greu de spus, dacă aceasta se va concretiza.

Interesant ce spunea tot în august Gabriel Oprea:

Cine doreşte stabilitate, securitate şi seriozitate să vină la UNPR, aşa putem să strângem un milion de membri de partid. Ştiu că este greu, dar o să reuşim.

Zilele trecute, un expert în management instituţional, Valentin Ionescu, care n-are nici o treabă cu UNPR-ul lui Micky Şpagă şi Eugen Nicolicea, impregnat cu valorile statului de drept de tip occidental, un ortoliberal convins, s-a înscris în UNPR, aparent inexplicabil. Asta să fie explicaţia?

Share