PMP a fuzionat prin absorbţie cu soluţia imorală UNPR

Share

PMP a fuzionat prin absorbţie cu liderul partidelor-balama din toată galaxia, UNPR, aşa că formaţiunile politice şi-au unit forţele ca să balamaleze mai bine împreună. Este exact aşa cum scrie Digi24: “UNPR, partidul al cărui lider a fost Gabriel Oprea, fuzionează cu PMP, formaţiunea înfiinţată de Elena Udrea“.

Artizanul acestei mari victorii politice a unui partid pitic, mic, mic, este fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. În realitate, cele două partide se potrivesc mai bine decât credem. Ambele sunt antieuropene, ambele au motive serioase să fie adversare ale luptei anticorupţie, ambele sunt conduse de oameni cu probleme penale.

De fapt, pe de altă parte, se poate spune că Traian Băsescu a-nghiţit la masa de prânz, prin absorbţie, UNPR, dimpreună cu actualul său lider, pe Valeriu Steriu.

Pe Steriu l-am lăudat mult în anii trecuţi, după ce l-am cunoscut ca lider al APRIL (Asociaţia Producătorilor Români din Industria Laptelui) şi despre care am afirmat că ar fi un excelent ministru al Agriculturii.

Între timp, acesta a făcut compromisuri vomitive, ajungând adjunctul lui Găbiţă Anticorupţie. L-a lucrat pe acesta? A avut oare Steriu misiunea să rupă UNPR-ul PSD-ului şi să-l sucească de partea PMP? A fost el un adevărat James Vomit Bond al politicii dâmboviţene sau misiunea lui a fost dintotdeauna să fie un Ioan Greaţă Viceroy al lui Traian Băsescu?

Atunci, dacă lucrurile stau aşa, iar Valeriu Steriu este un haiduc secret al democraţiei, ce a căutat la lansarea fuziunii piticilor politici PMP şi UNPR deputatul de Timiş Ion Răducanu, fost PSD, actualmente UNPR?

Pentru cine a uitat, Răducanu este un campion al comunismului politic revolut, care s-a remarcat prin declaraţii consternante de-a lungul timpului. Să le luăm dară pe rând.

De porc a fost ce a declarat Ion Răducanu după moartea poliţistului Bogdan Gigină. Ideea răducanului este că bietul Gigină a fost vinovat că a căzut cu motocicleta-n groapă: “Unde era ăla cu gândul când a căzut în groapă?“:

Să întrebe IGP-ul, pe şeful Poliţiei Circulaţiei, pe şeful Poliţiei Capitalei. Asta e culmea. Te duci pe stradă, eşti în echipa lu’ ăsta şi îţi cade o piatră în cap. Aşa şi cu groapa. E vinovat ăla care a făcut groapa. Şi ăsta care a circulat era cu gândul la serviciu sau unde era cu gândul de a căzut în groapă? Dumneata poţi să cazi în groapă mergând cu maşina pe stradă? Poţi să cazi dacă nu eşti atent.

Pe 25 octombrie 2015, EvZ publica articolul Deputatul UNPR Ion Răducanu acuză “atacul furibund” la Oprea: “Astfel de atitudini, specifice unor caractere infecte”. Iaca beleaua:

Asist înmărmurit de câteva zile la un atac concertat, furibund, demenţial, ilogic şi iraţional, pornit cu ură şi dispreţ incredibil de câţiva deontologi autointitulaţi apărători ai democraţiei şi dreptăţii sociale, mari gânditori ai societăţii capitaliste româneşti, care pe fondul nenorocirii abătute asupra familiei poliţistului mort în timpul serviciului (n.n.: ăla care era cu gândul la gagici când a căzut în groapă) aruncă cu noroi în ministrul de interne Gabriel Oprea – viceprim-ministrul care coordonează sectorul de securitate naţională.

Vorba lui Robert Turcescu, azi membru PMP – “Luaţi-vă emetiralul!”, urmează valul de vomă laudativă:

Gabriel Oprea este preşedintele partidului care a asigurat stabilitatea României în ultimii 5 ani, fie că unii recunosc, iar alţii nu recunosc, din raţiuni politice, desigur meschine. Sunt unul dintre vicepreşedinţii partidului, unul dintre cei care cunoaşte bine efortul depus de Gabriel Oprea pentru soluţionarea spinoaselor probleme ale lucrătorilor încadraţi în instituţiile sectorului de securitate naţională (elaborarea noii legi a pensiilor militare, recalcularea şi majorarea pensiilor, mărirea salariilor şi sporurilor, înzestrarea armatei şi a poliţiei şi multe, multe altele).

Aşa că acum, după fuziunea prin halire a PMP cu UNPR, aşteptăm fuziunea prin absorbţie a PNL cu PMP, apoi absorbţia prin fuziune a PSD cu PNL. Noul macropartid format se va numi PCR (Partidul Capitalist Român).

Share