Marian Lupu presedinte interminar (HotNews)

Share

Liderii celor trei partide pro-europene din Republica Moldova au semnat joi dupa-amiaza acordul de reconstituire a Aliantei pentru Integrare Europeana, anunta Unimedia.md.

FOTO: Vitalie Gutu

* Vlad Filat (PLDM): “Le multumesc colegilor pentru tot. Cer scuze intregii republici pentru aceasta perioada complicata. Important este ca am ajuns la acest moment. Imi exprim sincer increderea ca ceasta Alianta va functiona 4 ani de zile“.

* Marian Lupu (PD): “Stimati colegi, va multumesc. Din partea PD vreau sa va anunt despre decizia Consiliului National al PD despre reconstituirea Aliantei pentru Integrare Europeana. Au fost discutii lungi si grele. Mai putin conteaza procesul, mai mult conteaza rezultatul. Suntem aici pentru performante de ordin economic si social, pentru dezvoltarea democratiei in R. Moldova. Vreau sa multumesc partenerilor pentru constructivism si flexibilitate pentru a ajunge la un final de negpcieri, care de fapt marcheaza un nou inceput“.

* Mihai Ghimpu (PL): “R. Moldova are viitor si ma bucur ca astazi suntem in fata dvs. Cu acest acord venim sa bucuram cetatenii. Este clar care este obiectivul principal al nostru. Sa nu uitam ca politica externa depinde de politica interna. Avem multe lucruri de facut. Acum ramane sa ne bucuram de Revelion si de trecerea in 2011“.

Dupa ce au facut aceste declaratii, liderii au semnat actul de constituire a Aliantei. Inainte de a-si pune semnatura, Mihai Ghimpu a studiat pret de cateva momente stiloul, dupa care a zis, razand: “Acord cu ghimpi si cu lupi”. “Si nu cu unul”, a adaugat, zambind, Lupu.

La randul sau, Vlad Filat a conchis, la fel, cu zambetul pe buze: “Purcedem la o noua etapa, avem de lucru, urmeaza sa ne gasiti la resedinta de stat, dar, de ce nu, si la restaurante”… citeste tot aici

Share