home POLITICA, Rep. MOLDOVA Petru Bogatu: PLDM şi PL sunt împinse în opoziţie? (Pdd)

Petru Bogatu: PLDM şi PL sunt împinse în opoziţie? (Pdd)

Share

Veşti proaste pentru cei aproape 60 la sută dintre alegători care au votat la 28 noiembrie pentru Europa, continuarea reformelor democratice şi debarasarea definitivă de comunism. Aşa cum se prezintă lucrurile astăzi, Alianţa pentru Integrare Europeană riscă să nu fie reeditată.

Filat şi Ghimpu înjuraţi, Lupu menajat

Fruntaşii Partidului Democrat au sugerat la sfârşitul săptămânii că negocierile lor cu PCRM au şanse să aibă o finalitate ”constructivă”. În acelaşi timp, vineri, într-un interviu pentru publicaţia moscovită ”Moskovski komsomoleţ”, Vladimir Voronin i-a înjurat şi i-a calomniat în stilul său de mitocan notoriu pe Mihai Ghimpu şi Vlad Filat, dar l-a menajat în schimb pe Marian Lupu. Nu l-a mai umilit, ca odinioară. Dimpotrivă. A dat de înţeles că şi-ar dori o coaliţie de guvernământ cu PD.

FOTO: Holger Awakens – Russia’s Putin: We Will Destroy Those Responsible

Toate aceste gesturi sunt simptomatice şi dau de bănuit că presiunea pusă de Moscova pe anumite cercuri influente de la Chişinău pentru a împiedica refacerea AIE ar putea să aibă sorţi de izbândă. Ne întăresc în această opinie unele informaţii despre modul în care decurg negocierile dintre PLDM, PD şi PL în vederea reconstituirii Alianţei. Lucrurile deocamdată nu stau deloc bine.

Voronin: „Tancurile româneşti sunt sub Chişinău” (Adevarul)

După câte ştim, PD a făcut nişte propuneri care nu pot fi în principiu acceptate. Deşi nu a fost vorba despre funcţii concrete, democraţii lasă să se întrevadă, totuşi, că şi-ar dori să preia şefia Parlamentului şi Guvernului, iar lui Vlad Filat i se oferă posibilitatea, aparent onorabilă şi tentantă, să pretindă postul de preşedinte al republicii.

Dar fără nicio garanţie că şeful statului va întruni cele 61 de voturi necesare ca să fie ales. Practic, liderul PLDM este pus în situaţia de a avea soarta lui Marian Lupu după alegerile din iulie 2009. Este stresat şi PL care, în aceste împrejurări, riscă să rămână fără nicio funcţie mai de Doamne ajută.

Se caută o justificare pentru asasinarea AIE

Nu vrem să formulăm acuze şi să dăm vina pe cineva, dar bănuim că se caută o justificare pentru asasinarea AIE. Lobby-ul filorus de la Chişinău, prin avansarea unor pretenţii exagerate, împinge PLDM şi PL în opoziţie, iar PD – în braţele lui Voronin.

Se creează în mod deliberat o situaţie inacceptabilă pentru Vlad Filat, pentru a-l determina astfel să se retragă de la negocieri, fapt ce ar permite PD-lui să bată palma cu PCRM şi să dea toată vina pe liberal-democraţi pentru dispariţia AIE... citeste tot aici

Citeşte şi
Dăncilă a obţinut 100% voturi în Penitenciarul Poarta Albă

Viorica Dăncilă a obtinut 100% dintre voturile exprimate de catre detinutii de la Poarta Alba Read more

Fraudă. În SUA se votează cu 12 ore înaintea deschiderii urnelor

Adrian Moraru, expert în politici publice, atrage atenţia sâmbătă noapte că au început deja să Read more

Tăriceanu: Timmermans se va ruga de PSD şi ALDE să-i dea voturi

Călin Popescu Tăriceanu continuă seria de declaraţii revoltătoare. De data aceasta, este vorba despre Frans Read more

Norica Nicolai îi spune lui Timmermans că e disperat după voturi

Europarlamentarul Norica Nicolai califică drept imatur gestul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a trimite Read more

Rezultate parţiale la 76% din secţiile de votare

Rezultatele parţiale date la ora 5 dimineaţa de Biroul Electoral Central confirmă faptul că Klaus Read more

Voturi cumpărate pe bani europeni (revista presei)

Voturi - asta este tot ce văd pesediştii în această perioadă, înnebuniţi că scad ca Read more

EUROVISION Votul începe odată cu interpretarea primei melodii

• Votul începe la interpretarea primei piese • De pe fiecare telefon se poate vota Read more

Revista presei. Cartile pionilor lui SOV, lansate de MAE

~FBI: da, la Roswell am capturat extraterestri~cum sa faci cu taxa auto~Ioan Niculae vrea sa Read more

Revista presei. Inca un reactor in dificultate in Japonia

~tragedie in Japonia~escrocheriile lui Lincu~Basescu il vrea presedinte PSD pe Boc si premier independent~CIA despre Read more

Revista presei. PDL – coruptia ce aduce voturi

~Curtea de Conturi: prejudiciu la MAE~branduri din Epoca de Aur~Dacia, relocata in Maroc~Preturile alimentelor, sus~criza Read more

Share