home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Penalii continuă. Urmează atacul la completurile de trei judecători

Penalii continuă. Urmează atacul la completurile de trei judecători

Share

Aţi crezut că penalii s-au oprit? Nu, aceştia au văzut că se poate şi continuă. Următoarea ţintă – completurile de trei judecători de la Înalta Curte.

Adecăteleea, de ce să rămână Dragnea şi cu acoliţii lui barem cu condamnării fără sentinţă definitivă de la C3, care-i maculează, de ce să nu demonstreze aceştia inclusiv că acestea au fost de asemenea ilegal constituite.

Ne-am obişnuit că o oficină a corupţilor este QMagazine. De data asta, voma de presă este semnată în clar, cu nume şi prenume, de Floriana Jucan. Floriana, ne bucurăm că exişti, dar meseria ta nu este cea de jurnalist.

Penalii: Au nu cumva şi astea sunt neconstituţionale?

“Despre neconstituționalitatea completurilor de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție, știm deja. Dar cât de legale și constituționale sunt cele de trei?” – aşa îşi începe autorul voma de presă. Apoi detaliază:

Ideea fundamentală este aceea că desemnarea aleatorie a membrilor completului, ca și distribuirea aleatorie a dosarelor către completurile astfel constituite, reprezintă garanții ale independenței obiective a judecătorilor și astfel garanții ale imparțialității acestora.

Penalii atacă în continuare ÎCCJ

Mergând pe firul unor asemenea raționamente, devenite de acum general obligatorii prin efectul deciziei CCR cu privire la completurile de 5, am cercetat modalitatea de constituire a completurilor de trei judecători de la ÎCCJ.

, spune autorul. Apoi, se plânge că Mariana Tarcea nu răspunde la întrebările QMagazine. Pe right taskbar, îl vedem editorializând pe Bogdan Duca, un filosurs notoriu. Ce coincidenţă! Sigur e o întâmplare. Mai departe:

Colegiul ÎCCJ, sub îndrumarea Președintelor sale succesive Livia Stanciu și Cristina Tarcea, a aprobat liste de judecători grupați în completuri de câte trei, pe baza propunerilor nominale făcute arbitrar de șefii de secții.

Cică e mult mai grav, susţin penalii

Prin urmare, judecătorii au intrat în complet și au judecat fiind desemnați de șefii administrativi în afara oricărui control judiciar.

“Situațiile în care asemenea numiri”, susţin penalii din spatele Florianei Jucan, dar mai ales avocaţii din spatele lor, că ei prin cap nu are cum să-i treacă prin cap aşa ceva, “care îi privesc pe toți membrii completurilor de trei judecători, se fac discreționar de șefii secțiilor și Colegiul de conducere al ÎCCJ, sunt cu mult mai grave decât cele ale completurilor de cinci judecători în care doar unul singur era desemnat nealeatoriu și asta în considerarea funcției sale în ierarhia instanței supreme, iar nu a unor preferințe greu de argumentat convingător”.

Asta ca să ştim ce urmează să ni se întâmple dacă nu stârpim teroriştii ăştia de stat.

Citeşte şi
După desemnarea de către Klaus Iohannis a Vioricăi Dăncilă prim-ministru, ceasul ticăie necruţător. Penalii din
QMagazine publică o nouă articoletă din categoria vomelor, cum se numesc acestea în limbaj de
Senatorul PSD Şerban Nicolae susține că este posibil ca România să nu recunoască criticile aduse.
La scurt timp după apariţia Raportului MCV de toamnă privind România, Florin Iordache, președintele Comisiei
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, îl atacă deja pe liderul PSD, Liviu Dragnea, după eşecul
Rusia urmăreşte să semene confuzie și să înșele publicul, consideră Eugene Fishel, senior advisor în
Moscova spune că Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) s-ar putea prăbuşi, dacă ”dilema” scutului american
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că preşedintele Klaus Iohannis face orice să
Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, a declarat miercuri, referindu-se la mitingul din Piaţa Victoriei
Cristian Sima, supranumit "brokerul fugar", îl atacă dur pe şeful europarlamentarilor PSD, Dan Nica. Acesta
Share