Pavel Abraham a fost retras de Maia Sandu din comisia de desemnare a reprezentantului Rep. Moldova la CEDO

Share

Ajuns în fruntea bucatelor în Basarabia pe mâna rusofonilor, miliţianul Pavel Abraham a fost scos de la porţie de Maia Sandu.

Președintele Rep. Moldova, Maia Sandu, l-a retras pe Pavel Abraham din Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Ministerul Justiției a publicat CV-ul acestuia, menționând că reflectă “informația privind activitatea profesională, experiența și reputația”.

Consilierul prezidențial în domeniul justiției, Olesea Stamate, a anunțat că Maia Sandu a retras din componenţa Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, din partea Rep. Moldova, membrul desemnat de fostul șef de stat, Igor Dodon.

Conform CV-ului publicat de Ministerul Justiției, Pavel Abraham activează în calitate de avocat coordonator, la SCA “Abraham & Asociații”, din anul 2013.

În perioada anilor 2010 – 2013, Abraham a activat în calitate de avocat la Cabinetul individual avocatul Pavel Abraham, iar în perioada 2000-2008 a fost șef la Catedra Asistență Socială și Probațiune, la Universitatea din București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

În perioada ianuarie 2001 – februarie 2003, Abraham a exercitat funcția de secretar de stat pentru relația cu Parlamentul, la Ministerul de Interne, iar în anul 1997 a ocupat funcția de Inspector General al Poliției Române, la Ministerul de Interne.

Expertul în politici publice și dezvoltare locală, Sorin Ioniță, a spus, într-o postare pe Facebook, că Pavel Abraham ar avea o reputație îndoielnică în România.

Share