home EUROVISION, EVENIMENT Parţicaprota Eurovision s-a vazut la TVR

Parţicaprota Eurovision s-a vazut la TVR

Share

Primul lucru pe care il fac, inainte sa inceapa emisiunea “Ne Vedem la TVR” a Marinei Almasan, dedicata Eurovision, este sa intru pe website-ul TVR, sa vad reflectarea emisiunii in programul acestei televiziuni.

Dar pe website-ul TVR nu se poate intra nicicum, cu atat mai putin pe programul TVR, care e crosetat (probabil gresit) in php. Ca sa ma lamuresc totusi intru pe Port.ro, sa vad ce scrie despre editia din aceasta sambata:

«*Soacră, soacră, poamă acră!
Invitaţi: Daniela Gyorfi, Liviu Guţă, Mihaela Tatu, Eugen Cristea, Aneta Stan, Bebe Mihăescu

Marina Almăşan revine la TVR 1 cu, ‘Ne vedem la TVR”. Emisiunea beneficiază de un format nou, extins pe aproape două ore. Marina nu vine singură. În fiecare ediţie, Teverel, un papagal vorbitor, specia , ”Marele Alexander”, va ,”participa” la dezbateri. Marina a inclus acest decor viu în emisiune pentru a sublinia, cât mai sugestiv, faptul că ,”Ne vedem la TVR” este emisiunea celor, ”cu papagal”. Din noul format nu vor lipsi nici băieţii de la Centrul Civic, trupa condusă de compozitorul Andrei Tudor, care vor face show.»

Intrebarile mele sunt: cine a fost agramatul sau agramata care a pus virgule odata la trei cuvinte in acest text? Agramatul sau agramata apartine TVR sau Port.ro?

Sa revenim dara: s-a inteles, da? Almasan s-a decis in ultimul moment sa schimbe continutul editiei de sambata, dupa ce vinerea trecuta anuntase ca editia emisiunii care este dedicata Eurovision va fi luni dupa-amiaza.

Acum are loc o editie in-subito a emisiunii, dedicata Eurovision, iar luni ne vedem tot la TVR, insa cu Geanina Corondan, care face o alta editie dedicata Eurovision, produsa de Elena Stirbescu. TVR, numele tau este hălămuşteală. Mai ales ca Almasan anunta in final ca se grabeste, pentru ca incepe o transmisiune in direct a Olimpiadei de la Vancouver. Care se dovedeste a fi o emisiune dedicata traumei comunismului…

Explicatia logica este ca Marina a constatat ca ii creste ratingul pe trendul Eurovision si a decis sa creasca potul: ai mai putini telespectatori luni la amiaza, spre seara decat sambata la ora 14:20. Problema este ca ar fi trebuit sa anticipeze de la bun inceput aceste lucruri.

Care era diferenta?

Totusi, nu inteleg: care era diferenta intre modul cum s-a desfasurat anul acesta editia nationala Eurovision si ce s-ar fi intamplat daca erau doua semifinale, ca acum un an?

Oricum, sunt trei emisiuni pe TVR care promoveaza aceleasi piese, de trei ori la rand. Daca erau doua semifinale, erau promovate o singura data 24 de piese, deci nu se sustine teoria Marinei Almasan, cu o singura finala, un singur spectacol si cu asta, gata, pam-pam!

Pe de alta parte, promovarea melodiilor s-a facut oricum in draci pe Internet, deci nu va mai fi absolut nici o surpriza sambata viitoare, asa ca s-a produs exact efectul invers celui pe care Marina a declarat ca il urmareste.

Patriotism, ipocrizie si parţicaprotă

Am impresia, ascultand editorialul Marinei Almasan, ca vad o copilita ipocrita de noua ani recitand o poezie patriotica:

Tara mea cu ţâţe de oţel
Cea mai frumoasă tu eşti cel
Fără tine eu pot nu trăi
Viaţa mea cu fără tine nu va fi.

A intrat in scena si intruchiparea femeiasca a particaprotei pirtipricabrile. E asa cum ma asteptam: te doare creierul din mintea din cap. Sunt foarte curios a cui pila este si cu cine este combinata dumneaei.

Evenimentele se succed cu o viteza ametitoare: in studio apare marele Alexandru Catalan, reprezentant al megapartenerului media Adevarul. Dupa cate vedem, Adevarul Holding nu a binevoit sa-l demita pentru  incompetenta sa demonstrata.

In continuare, emisiunea s-a cantonat pe dezbaterea complet gresit pusa din start, ca problematica: Ce fel de piesa trebuie sa ne reprezinte la Eurovision.

FOTOINFO: Parţicaprota curtându-l pe Mihai Pocorschi, care nu se lasă

Cel mai mult mi-au placut bunul simt si amplitudinea gandirii lui Gabriel Cotabita, care a explicat, in complexitatea sa naturala, ceea ce eu am scris de multe ori: sunt mai multe criterii – cel mai important este valoarea muzicala.

L-a acompaniat pe Cotabita de aproape Mihai Pocorschi, ceva mai sastisit, mai blazat, violent in limbaj si conflictual, insa in fond sustinand acelasi lucru ca si Cotabita.

Si cu o puternica componenta de dispret greu stapanit fata de castigatorii fara glorie ai Eurovision, ale caror canticele nu au ramas in constiinta publica.

Extraordinar! Nemaipomenit! Fantastic!

Momentul in care ne-am facut de cacao este in timpul fragmentului de opera rock interpretat de norvegianul Trond Holter (foto) de la Lordie, cand cineva din culise probabil ca i-a spus parţicaprotei intra si tu pe scena, da din alea in jurul aluia care canteaza, sa te afirmi, asa ca fata a intrat si si-a infipt ciuful multicolor de panglici din cap in chitara omului.

Norvegianul, sobru, voia sa cante. Asa ca a pleacat, scarmanandu-si ghitara la vreo cinci metri distanta de parţicaprotă, apoi s-a intors, in timp ce pirţipricabrila a prins mesajul si s-a dat de pe el.

In tot timpul emisiunii, Marina Almasan a vorbit extraordinar de mult, exclamand in permanenta: “Fantastic!”, “Formidabil!”, “Extraodinar!”, “Minunat!”, “Nemaipomenit!”. Marino, asculta aici la taica Florin: dupa al treilea strigat deja nu te-a mai crezut nimeni…

Share