home EVENIMENT PANDEMIE – GRIPA PORCINA: Novartis are vaccinul H1N1 in probe

PANDEMIE – GRIPA PORCINA: Novartis are vaccinul H1N1 in probe

Share

Novartis AG a produs primul lot de vaccin H1N1, care va intra in probe clinice in luna iulie si se asteapta sa ajunga rapid in productie de masa, anunta Reuters.

Este foarte important acest nume de mare companie de produse farmaceutice, pentru ca acum baietii destepti sunt cu ochii pe ea si, in functie de interesele lor, fac totul, inclusiv politica de inchidere sau deschidere a granitelor.

De exemplu, ce interes au acesti oameni, cand este vorba, asa cum am mai spus, despre teschereaua lor proprie si personela, sa se preocupe in primul rand de sanatatea populatiei?

Din contra dimpotriva, au tot interesul ca oamenii sa contracteze acest virus, ca problema sa existe, sa se manifeste global, iar ei sa vanda produsul. Destepti baietii, nu-i asa?

Primele rezultate obtinute in testari pe virusul salbatic H1N1 au aratat ca metoda celulara de realizare a vaccinului da rezultate mai rapid decat cea bazata pe cultivarea virusului in oua, ca mediu de cultura, a aratat producatorul de medicamente elvetian chiar astazi.

Iata de ce initial se vorbea despre un termen mai lung in care se va putea produce acest vaccin. “Novartis a terminat cu succes producerea primului lot de vaccin A(H1N1), cu saptamani inainte de momentul cand se credea ca vom reusi acest lucru”, a spus un reprezentant al companiei, adaugand ca se asteapta sa obtina o licenta pe acest vaccin in toamna.

Tehnologia celulara de producere a unui vaccin permite inceperea productiei vaccinului inca de la identificarea unui virus pandemic, fara necesitatea de a adapta virusul la multiplicarea sa in oua – tehnologia traditionala de producere a unui vaccin”, a explicat Novartis. citeste stirea integrala aici

Share