home EVENIMENT PANDEMIE DE GRIPA PORCINA: Am un porc in gat

PANDEMIE DE GRIPA PORCINA: Am un porc in gat

Share

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care şi-a reunit astăzi comitetul de experţi pentru a analiza situaţia noii gripe porcine, a ridicat nivelul de alertă pandemică la 6. “Criteriile ştiinţifice privind o pandemie au fost îndeplinite”, a anunţat OMS în această seară, via Realitatea TV.

OMS nu recomandă închiderea graniţelor şi a spus că nu ar trebui să fie restricţionată circulaţia persoanelor, bunurilor şi serviciilor. Nivelul 6 de alertă se activează atunci când sunt atinse două regiuni distincte în lume, cu focare autonome.

Anunţarea pan demiei nu înseamnă însă că va creşte rapid numărul de cazuri sau că virusul devine mai virulent – precizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Ţările deja afectate trebuie să se pregătească pentru un nou val (…) Ţările care au cazuri trebuie să rămână în alertă”, a atenţionat Margaret Chan (foto 1), director general OMS.

Acum, eu nu pricep un lucru: la pandemie nu se inchid granitele? De ce nu recomanda OMS inchiderea granitelor, pentru ca este clar ca vehiculul raspandirii virusului este uman si se bazeaza pe deplasarea indivizilor dintr-un stat in altul.

Mai si suntem anuntati ca urmatorul val de gripa va fi in toamna, a inceput din nou sa ni se vorbeasca despre Tamiflu, ce mai, cred ca in spate sunt iar niste baieti destepti, care isi vor umfla tescherelele cu bani grei din vanzarea de vaccinuri.

Pentru ca, vorb-aceea: nu iese gripa porcina fara vaccin… De-aia am un porc in gat.

Share