home POLITICA OUG 14, ce a abrogat OUG 13, ar putea fi oricând abrogată de CCR

OUG 14, ce a abrogat OUG 13, ar putea fi oricând abrogată de CCR

Share

Există pericolul ca OUG 14 să fie abrogată. Şi OUG 13 să intre adtfel în vigoare. Oricând acest lucru se poate petrece şi probabil că, veroşi cum sunt, piliticienii din coaliţia PSD-ALDE nu ezită nici un moment să îşi păstreze această alternativă ca pe un as aflat în mânecă.

Capcana parlamentară a ordonanţelor de urgenţă elefant 13 şi 14

Conexiunea? Aceasta este la CCR. Oricând, Curtea Constituţională poate administra o bastârcă întregii Românii. Care este aceasta?

Am scris despre bomba cu ceas OUG 14 de acum un an de zile

Iată ce scriam pe 21 februarie 2017:

Presupunem că legea de respingere a OUG 13 şi cea de aprobare a OUG 14 trec de votul final al Parlamentului. Jocul va fi făcut de data la care actele normative ajung la promulgare. Apoi, de momentul publicării în Monitorul Oficial. Să le luăm pe rând.

Şmecheria este, oricum, din punctul lor de vedere, următoarea. Ca oricum o decizie de neconstituţionalitate a legii de aprobare a OUG 14 să fie dată de CCR înainte ca legea de respingere a OUG 13 să apară în Monitorul Oficial. Înainte cu o secundă, un minut, o zi sau o oră.

Monitorul Oficial este subordonat Guvernului. Acest detaliu este esenţial.

Care este situaţia actuală cu OUG 14

Andreea Nicolae observă, într-un articol de pe Digi24, câte sesizări de neconstituţionalitate există în acest moment pe OUG 14. (Pentru că acesta este jocul: un avocat al unui inculpat face o sesizare de neconstituţionalitate a OUG 14. CCR se pronunţă, dându-i dreptate. OUG 14 e abrogată şi OUG 13 intră în vigoare. Bună dimineaţa, a fost România, este Dragnia.)

Pe agenda Curții Constituționale există, în acest moment, nu mai puțin de 15 contestații depuse împotriva OUG 14/2017. Cea mai nouă a fost înregistrată pe 12 februarie 2018, dar cea mai veche datează din 8 martie 2017. Ceea ce înseamnă că peste câteva zile se împlinește un an de când subiectul se află pe agenda celor nouă judecători de la CCR.

, scrie jurnalistul Digi24. Urmează apoi o detaliere a fiecărei speţe asociate în parte. Bănuiala este că strategii PSD vor ca, în cazul în care toate tentativele de confiscare a statului de drept eşuează şi ustiţia rămâne liberă, să folosească reactivarea OUG 13.

Evident, va urma un dezastru pentru PSD. Poate că acesta ar fi preţul pe care trebuie să-l plătim pentru ca să scăpăm definitiv de aceşti asasini de ţară. Sunt lucruri pe care nu le-am rezolvat prin lustraţie aproape 30 de ani şi care acum ne izbesc în faţă.

Share