home POLITICA Iohannis: DNA, eficientă, contrar evaluării lui Tudorel Toader

Iohannis: DNA, eficientă, contrar evaluării lui Tudorel Toader

Share

Președintele Klaus Iohannis a confirmat, miercuri dimineața, că nu este tentat să ia în calcul revocarea procurorului-șef al DNA.,Există o propunere de revocare din funcţie, formulată de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Iohannis: “Cifrele nu mint”

Cifrele nu mint, sunt reci și obiective, a spus președintele Klaus Iohannis referitor la bilanțul activității DNA pe 2017. Șeful statului apreciază în consecință că DNA a funcționat eficient, s-a aflat în prima linie a luptei anticorupție. Aceasta contrar “evaluării subiective, tendențioase, partizane” făcute săptămâna trecută “de cineva”.

Klaus Iohannis nu se teme de suspendarea din funcţia de preşedinte

Președintele a reluat ideea atacului asupra Justiției cu care se confruntă activitatea DNA în ultima perioadă.

Nişte inculpaţi şi nişte condamnaţi penali s-au unit pentru a discredita pe aceia care i-au cercetat. Minciuna umblă cât umblă, până i se-nfundă.

, a declarat şeful statului.

Iohannis: Asistăm la manifestări virulente ale disperării

Asistăm în ultima perioadă la manifestări virulente ale disperării și la încercări de manipulare cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA și cu încercarea clară de a subordona justiția politicului. Inadmisibil!.

, a exclamat șeful statului.

El a taxat și demersurile din Parlament pentru modificarea Llegilor Jjustiției, considerând că…

… incertitudinea generată de multiplele modificări legislative adoptate de Parlament anul trecut dăunează grav societății românești.

Despre sintagma “democraţie originală”

Președintele a făcut și un artificiu retoric. La un moment dat, a părut că spune greșit în loc de „democrație occidentală”, democrație „originală” (expresie „consacrată” de fostul președinte Ion Iliescu – n.r.). Apoi a explicat:

Oare de ce mi-am amintit de sintagma democrație originală? Cred că și de acolo ni se trage ceva legat de corupție și abuzul de putere.

Totuși, președintele a amintit și de controversele apărute în legătură cu activitatea DNA, vorbind despre „abateri individuale care riscă să afecteze prestigiul unui întreg corp profesional”. Aceste abateri, spune președintele, trebuie prevenite și corectate cu fermitate și promptitudine de către instituțiile cu atribuții în domeniu.

Democraţia s-a consolidat în România

În concluzie, președintele a apreciat că „democrația s-a consolidat în România, justiția este acum independentă și eficientă, iar spiritul civic al societății românești se manifestă în ultima vreme cu mult curaj”.

„Veți avea în mine un partener și un susținător al aplicării acestor principii”, a repetat Klaus Iohannis promisiunea pe care a făcut-o în repetate rânduri celor care luptî împotriva corupției.

Share