home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Orban, urmărit penal de DNA, retras din prim-planul politicii

Orban, urmărit penal de DNA, retras din prim-planul politicii

Share

Ludovic Orban este urmărit penal de către DNA pentru primire de foloase necuvenite şi şi-a retras candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei şi s-a şi retras din funcţiile politice deţinute, pus de Direcţia Naţională Anticorupţie 60 de zile sub control judiciar. DNA detaliază:

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.

Orban era vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi vicepreşedinte PNL, fiind unul dintre membrii de vechi ai acestui partid, de la înghiţirea PL ’93 de către PNL, după pierderea alegerilor din anul 1996.

Pe de o parte, este de notat faptul că,aşa cum arată comunicatul DNA, ar fi vorba despre 50.000 de euro, pe care Ludovic Orban i-ar fi cerut, ca prijin în campania electorală, unui om de afaceri, probabil în schimbul unor viitoare avantaje, dacă va fi fost ales.

Pe de altă parte, este de remarcat faptul că vechiul mult-anunţat Dosar Transalpina rămâne într-o nebuloasă, în timp ce acest dosar relativ simplu, pe pattern-ul fostului deputat Ion Stan (PSD Prahova), duduie pe repede-nainte.

În al treilea rând, este de remarcat că a căzut unul dintre candidaţii cu şanse la fotoliul de primar general şi în acest moment se pune problema ca PNL să-l susţină pe independentul Nicuşor Dan.

Cu certitudine, Ludovic Orban poate fi apreciat pentru viteza cu care s-a retras igienic, care nu-l caracterizează în general pe politicianul român tipic.

Share