Opoziţia nu trebuie să ia puterea acum. Numai după alegeri

Share

Dacă Opoziţia ajunge la putere acum, va pierde alegerile legislative de anul viitor şi va fi un dezastru pentru ţară. Un PSD reîncărcat şi revopsit va reveni la putere şi va continua distrugerea României, cu de-alde Nicolicea, Mitralieră Rădulescu sau Şerban Nicolae ieşiţi din nou din hrubele prăfuite ale trecutului.

Interesele politice pragmatice ale PNL şi USR PLUS se suprapun peste cele ale României. Ţara are datorii imense făcute de guvernarea PSD-ALDE. Aceste două partide trebuie să plătească politic.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Nu există nici un scor electoral, oricât de mic, care să reprezinte o răsplată potrivită. Există situaţii în care, când adversarul cade jos, continui să-l loveşti, până îl termini definitiv. Aşa e cazul acum, cu aceste două entittăţi. Ele trebuie trimise definitiv la groapa de gunoi a istoriei.

“Hai, băieţi, ţara v-a scăpat de PSDragnea, acum livraţi promisiunile electorale făcute în 2016, ori recunoaşteţi că aţi minţit cu cinism o ţară întreagă” – acesta trebuie să fie refrenul PNL şi USR PLUS de-acum încolo, combinat cu o acţiune parlamentară deşteaptă, menită să legifereze pentru binele ţării.

Dacă Opoziţia vine la putere acum, acest lucru nu se va întâmpla şi scenariul anului 2016 se va repeta. Vuvuzelele media ale Stângii reacţionare sunt aclanşate şi vor rupe tot.

Există un singur scenariu pe care îl pot prefigura, în care Dreapta să nu piardă alegerile din 2020: cel în care va guverna extrem de decis, orientat puternic spre o reformă economică radicală şi una drastică a Justiţiei, cu repornirea la turaţie maximă a motoarelor anticorupţiei, astfel încât electoratul propriu, de dreapta, legat de mediul de business, de România viitorului, să fie galvanizat puternic şi să iasă masiv la vot, atunci când va fi chemat. Dar acum încă nu sunt coapte condiţiile pentru asta.

Cea mai decisă să nu intre la putere pare a fi, în acest moment, după declaraţii, Alianţa 2020 USR PLUS. PNL ezită, pentru că la liberali există baroni alternativi înnebuniţi să se conecteze, la rândul lor, la conductele de bani de la buget.

Voi da un singur exemplu: ce credeţi că are acum în cap Marin Anton, liderul PNL Giurgiu? Binele României? Hai să fim serioşi! O altă clasă superpusă se va constitui rapid şi va parazita bugetele, în loc să se facă altfel de politică, aşa cum este necesar acum.

Rezultatul fabulos al alegerilor europarlamentare este, din punctul de vedere al compoziţiei politice a Legislativului, o falsă victorie a Opoziţiei. Aceasta există, dar încă nu e concretizată şi în politica internă. Pentru ca asta să se întâmple, mai e nevoie de multă muncă.

Culmea este că tinerii câini de la USR PLUS par a fi, în noua paradigmă actuală, cei mai pragmatici. Ei sunt cei ce au anunţat deja că cel mult vor susţine un guvern, dar nu vor face parte din acesta.

Mai concret, dacă PNL intră la guvernare cu oricine, va guverna peste o majoritate instabilă, relativă şi vor fi două forţe politice care vor sta în opoziţie sau nu, dar fără să guverneze, şi vor critica tot timpul: PSD şi USR PLUS, pe partituri complet diferite. PSD din România trecutului, iar USR PLUS din România viitorului.

Rezultatul va fi că peste un an şi jumătate două forţe vor avea de câştigat: PSD, care va fi reîncărcat pe electoratul ultraconservator, şi USR PLUS, care va lua voturi de la PNL şi va obţine alte voturi din afara bazinului electoral actual.

În această situaţie, probabil că USR PLUS va da noul premier, care va forma noul guvern din poziţia de forţă politică principală, chemând la guvernare un PNL ce va obţine mult mai puţine mandate. Poate reduse, ca număr, pe la scorul din 2016 sau chiar mai puţin. Asta dacă nu cumva PSD va reveni la scorul din decembrie 2016.

Principalul perdant în această afacere va fi preşedintele PNL, Ludovic Orban. Declaraţiile lui Ponta, că nu participă la un guvern de uniune naţională cu PNL dacă Orban este premier, sunt o copilărie. Dacă vrea să-l distrugă pe Orban, Ponta şi Stânga reacţionară, în general, nu-şi pot dori altceva decât un Ludovic Orban premier în astfel de condiţii.

Îl vor toca zilnic (şi seralnic, dacă-mi este permis barbarismul) pe televiziunile şi site-urile de casă, specializate în astfel de linşaje mediatice. Combinând noi casete beta cu imaginile mai vechi, cu Orban cu maimuţa pe umăr, ori cu el cântând la chitară.

Sunt condiţii în care Stânga reacţionară are posibilitatea să critice, cumva, după modelul din 2016, orice face Executivul, iar PNL, aflat la guvernare, va rata obiectivele propuse: votul electronic, votul prin corespondenţă, reversarea contrareformei din Justiţie şi din Economie nu vor putea fi legiferate, pentru că actualul parlament, în timp ce va susţine Guvernul, va respinge modificările acestea reformiste, aşa cum a procedat, cinic, şi în anul 2016.

Aşadar, PNL şi USR PLUS trebuie să consume rapid aburii victoriei de la europarlamentare şi să explice electoratului că nu vine la putere acum şi o face spre binele României. Având în vedere nivelul intelectual superior al acestui electorat, acest lucru mi se pare perfect realizabil.

Share