home EVENIMENT, POLITICA Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare

Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare

Share

Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, după ce în anumite situaţii s-au menţinut pedepsele din fond şi în altele acestea s-au schimbat.

UPDATE 17.22: Liviu Dragnea a fost adus de Poliţia Judiciară la Penitenciarul Rahova. Cariera sa politică s-a încheiat. Sic transit gloria mundi! Acum, poate să vină Papa Francisc în România.

UPDATE 17.15: Liviu Dragnea este în Dusterul Poliţiei Judiciare, după ce a premeditat să pună doi iepuri să împrăştie presa.

UPDATE 17.00: Trei maşini au ieşit din casa lui Liviu Dragnea şi sunht urmărite de presă. Se pare că în realitate B 89 ZRB a făcut o diversiune şi infractorul a plecat cu o altă maşină, în timp ce prima făcea volte prin târg, cu presa-n coadă. Raliul maşinii-iepure ieşită prima a început acum 30 de minute.

UPDATE 16.53: De neînţeles ce volte face prin oraş maşina despre care se presupune că îl duce pe Daddy la puşcărie.

UPDATE 16.41: O altă maşină, Dacia Duster, a ieşit acum din aceeaşi casă, din str. Alexandru Constantinescu, a lui Liviu Dragnea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

UPDATE 16.32: Liviu Dragnea, pe Calea Victoriei.

UPDATE 16.24: Maşina în care probabil este Dragnea (B 89 ZRB) se îndreaptă spre centru. Probabil va fi dus la Penitenciarul Rahova.

UPDATE 16.20: O Skoda cu geamuri fumurii îl scoate poate pe Liviu Dragnea din bârlog şi-l duce nu se ştie unde acum. Se spune (de către A3) că documentele pentru încarcerarea lui Dragnea sunt făcute la IPJ Teleorman.

UPDATE 16.08: Avocatul Flavia Teodosiu a intrat şi a ieşit din bârlogul infractorului fără să spune nimic presei.

UPDATES 15.35: A fost o alarmă falsă, cu jurnalişti năpustindu-se asupra intrării în vilă. Pe stradă, lumea a început să se adune, să-l petreacă pe infractor cu ropote de aplauze. A ajuns şi Poliţia. Dar este Poliţia Circulaţie, nu Judiciara.

UPDATE 15.34: Liviu Dragnea, se pare, se ascunde în bârlogul său din str. Alexandru Constantinescu. Poliţia a avenit acum.

Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a motivat posibila nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

Olguța Șefu este condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru fals.

Valentina Marica este achitată pentru abuz în serviciu.

Constantin Balaban este condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Gheorghe Nicușor este condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare.

Adriana Botorogeanu este condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Rodica Miloș și Ionel Marineci sunt condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Bombonica Prodana este achitată pentru abuz în serviciu.

Share