Olguţa Vasilescu, virgulă-ntre subiect şi predicat: “Întreaga elită din Educație, a omagiat, astăzi, Universitatea din Craiova”

Share

Greșeală gramaticală a primarului Lia Olguța Vasilescu, în anunțul de găzduire a Congresulului CNR, condus de Sorin Cîmpeanu.

“Întreaga elită din Educație, a omagiat, astăzi, Universitatea din Craiova”, scrie Vasilescu.

Olguța Vasilescu a reușit să introducă forţat, cu ţoglaifărul, virgula între subiect și predicat, într-o postare de doar două fraze, observă G4Media.

“Ne bucurăm să găzduim, zilele acestea, la Craiova, Consiliul Național al Rectorilor”, mai spune Olguța Vasilescu, pe contul său de Facebook.

Altă greşeală. Când complementul e după predicat, nu se pune virgulă.

CNR este condus de Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, care a demisionat în urmă cu o lună și jumătate, în plin scandal de plagiat.

Ea însăși acuzată de plagiat, în anul 2014, de către Universitatea din București, Olguţa Vasilescu a fost spălată de acuzație, de Consiliul de Etică din subordinea Ministerului Educației, anunțul fiind făcut chiar de ministrul de atunci, Sorin Cîmpeanu.

“Corb la corb se scoate!”. Ba nu, “cui pe cui nu scoate ochiul!”, parcă aşa era corect, nu? Dar… cine mai are hăinoaie de blăniţă ca Olguţa?

Share