Olguţa Vasilescu: Nu îi e ruşine lui Klaus Iohannis să vorbească?

Share

Deputatul PSD Olguţa Vasilescu susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar fi ascultat solemn imnul aşa-zisului Ţinut Secuiesc şi a declarat că a fost recunoscător pentru modul în care a fost primit.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

PNL ar fi fost în Harghita şi Covasna, a mai afirmat aceasta, ca să ia voturi pentru Traian Băsescu şi actualul şef a statului. Aceasta a fost ştirea tip fake news a zilei de ieri.

„Parlamentul nu a lucrat în această perioadă, dar mă întreb de ce Guvernul României, în perioada când a lucrat Parlamentul, a întârziat punctul de vedere pentru aceste legi cu mai bine de o lună de zile. Cât de greu era să scrie că nu e de acord cu aceste proiecte de lege, cu aceste iniţiative legislative? Două rânduri, ca să poată să fie îndeplinită procedura administrativă, astfel încât să le putem vota în perioada în care lucrăm. Din nefericire, din cauza unui coleg de la PNL care a venit şi a plimbat COVID-ul prin Parlament, a fost şi o perioadă nefericită din viaţa noastră, când a trebuit să stăm în izolare cu toţii”, a afirmat Olguţa Vasilescu în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului privind Codul administrativ.

Ea a adăugat că PNL nu trebuie să vorbească despre înţelegerea PSD cu maghiarii: „Aţi uitat când, acum câţiva ani, era să ne batem la modul fizic în Parlament pentru modul în care susţineaţi statutul minorităţilor naţionale? Aşa cum aţi uitat că atunci mergeaţi foarte des în judeţele Harghita, Covasna, Mureş ca să luaţi voturi pentru Traian Băsescu. Acum s-a întâmplat acelaşi lucru pentru Klaus Iohannis, când preşedintele statului român a mers acolo, a ascultat solemn imnul unui aşa-zis Ţinut Secuiesc, când a primit steagul, şi a şi spus că este recunoscător pentru modul în care a fost primit. Nu îi e ruşine să vorbească? Chiar nu mai aveţi pic de ruşine?”.

Informaţia prezentată de Olguţa Vasilescu este falsă, Iohannis a ascultat solemn imnul României. Olguţa Vasilescu a mai susţinut că „preşedintele Iohannis vorbeşte că la Radio Erevan”.

„Eu am văzut un preşedinte care a vorbit ca la Radio Erevan – că a dat PSD nişte drepturi minorităţilor naţionale, în condiţiile în care PSD a luat nişte drepturi, şi tocmai ne-au confirmat cei de la UDMR că prin Codul administrativ făcut de guvernarea PSD s-au luat nişte drepturi pe care minorităţile, nu doar cea maghiara, le aveau de peste 20 de ani. Şi de aici frustrarea lor. (…) Deci, fix ca la Radio Erevan, preşedintele spune că PSD a dat, în condiţiile în care PSD luase nişte drepturi de la minoritatea maghiară”, a afirmat ea.

CTP a calificat recent aceste acuzaţii drept minciuni ghiolbăneşti.

Share