home CORUPTIE, POLITICA Olguţa Vasilescu îl acuză pe Raed Arafat că s-a dat cu Statul Paralel

Olguţa Vasilescu îl acuză pe Raed Arafat că s-a dat cu Statul Paralel

Share

Deputatul PSD, Lia Olgita Vasilescu, reacţionează foarte nervoasă, după ce Rise Project a publicat un document, din care reiese că Raed Arafat a detaşat ofiţeri din cadrul serviciului seceret al MAI în conducerile tuturor centrelor teritoriale de intervenţie împotriva Covid 19.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Vasilescu s-a opus deseori vehement protocoalelor dintre serviciile secrete şi celelalte instituţii ale statului, acuzând că „securiştii” conduc statul.

„Şi tu, Raed?”, a scris Olguta Vasilescu, pe Facebook, distribuind informaţiile publicate de Rise Project.

Admiratorii Olguţei i-au dat dreptate, susţinând şi ei că Raed Arafat ar lucra de fapt pentru SRI.

Rise Project a dat publicităţii un document, din care rezultă că secretarul de stat Raed Arafat a detaşat ofiţeri DGPI în conducerile tuturor centrelor teritoriale de intervenţie împotriva COVID-19.

„Serviciul secret al Ministerului de Interne, adică fostul ‘Doi s’un sfert’, a fost aruncat în luptă cu noul coronavirus.

Secretarul de stat Raed Arafat tocmai a detaşat ofiţeri DGPI în conducerile tuturor centrelor teritoriale de intervenţie împotriva Covid 19. Ordinul intern semnat pe 16 aprilie de Arafat şi supervizat de ministrul Marcel Vela se afla acum ‘in curs de implementare’”, anunţa Rise Project, pe Facebook.

Raed Arafat a confirmat implicarea serviciului secret al MAI.

“Au fost detaşaţi că invitaţi, nu că decidenţi, câte un ofiţer în fiecare centru judeţean. Că ofiţeri ai Direcţiei de Informaţii a MAI, ei ştiu cel mai bine ce se întâmplă pe linie la toate serviciile noastre din interiorul ministerului. Pot fi un sprijin real pentru şeful centrului şi un sprijin al comandantului acţiunii şi prefectului în judeţele respective.

Nu li se subordonează nimeni, colaborează cu alte persoane, fac parte dintr-un grup mai mare de lucru care reprezintă toate armele ministerului.

Asta e structură care foarte repede poate identifica fake news-urile, te atenţionează, îţi spune: „uite, a apărut asta, spune că Ministerul de Interne a făcut asta sau ISU sau SMURD”, care nu sunt adevărate. Şi atunci noi putem să răspundem imediat.

Pe parte de DSP-uri, nu au nici o atribuţie. Pot să sprijine DSP-urile pe partea de introducere date în baza de date care aparţine chiar Ministerului de Interne.

Se lucrează la o platformă comună a Ministerului de Interne. Adică o avem deja, nu se elaborează acum, ci se îmbunătăţeşte. Se lucrează cu STS, e implicat la partea cu baze de date, normal. Îmbunătăţirea comunicării şi a fluxului informaţional, asta este principala lor activitate”, a declarat Arafat.

Numit de ministrul Vela în ianuarie, comandantul DGPI, Tiberiu Silviu Dumitrache, este fiul colonelului SRI Gheorghe Dumitrache, condamnat penal fiindcă a acordat protecţie mafiei petrolului, la sfârşitul anilor ‘90.

Şeful DGPI este totodată şi ginerele lui Liviu Luca, fost lider sindical la Petrom şi partener cu celebrul Sorin Ovidiu Vinţu, alături de care a fost condamnat definitiv în 2018, pentru fraude economice şi grup infracţional organizat.

Share