home CORUPTIE, POLITICA Olguţa îşi bate joc de campania de împădurire lansată de Iohannis

Olguţa îşi bate joc de campania de împădurire lansată de Iohannis

Share

Lia Olguţa Vasilescu a postat un mesaj batjocoritor pe Facebook, după ce preşedintele Iohannis şi premierul Orban au participat la lansarea celei mai ample operaţiuni de plantare de copaci, din ultimii 30 de ani.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Au iesit micutii la plantat padure. A ramas Schweighofer fara materie prima si i-a scos la sapa…🤗

, a scris Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la lansarea campaniei naţionale de împădurire „O pădure cât o ţară”, unde a afirmat că „este inadmisibil să mai avem tăieri ilegale masive”.

„Este inadmisibil să mai avem tăieri ilegale masive. Îl rog pe premier şi pe membrii guvernului să găsească noi instreumente pentru a proteja pădurile României. Instrumente care s-au găsit de guvernele de dinainte, s-a ocupat PSD-ul şi de acestea. Este nevoie de protecţie, exploatarea să se facă în mod organizat şi legal

România se număra printre foarte puţinele ţări din Europa care are păduri virgine. Obligatoriu trebuie protejate. Este nevoie de mai multă pădure în România”, a declarat Iohannis.

Un număr de 53 de milioane de puieţi vor fi plantaţi anul acesta pe teritoriul ţării, iar 2.500 de păduri vor fi plantate de la zero, a declarat ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

“În acest an, 53 milioane de puieţi vor ajunge în 13.000 de şantiere pe întreg cuprinsul ţării. Avem 2.500 de păduri care vor pleca de la zero. Facem campanii de completare în 7.000 de păduri tinere, vom face perdele forestiere pe autostrada Bucuresti- Constantă, facem prima centură verde în judeţul Bihor, centura municipiului Oradea, plantăm pe terenurile nisipoase de la Dăbuleni. Dar, cel mai important, vrem să arătăm tuturor că solidarizarea instituţiilor statului, împreună cu sprijinul tuturor cetăţenilor romani, va duce să avem păduri cât mai importante”, a spus Alexe.

El a subliniat că aceasta este cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o România în ultimul deceniu.

„Suntem azi la începutul unei ample campanii de împădurire, ce mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o România în ultimul deceniu, care se va finaliza cu suprafeţe mult mai mari de păduri pentru ţara noastră în viitorul nu foarte îndepărtat şi sper că, împreună cu instituţiile statului, cu romanii de bună credinţă, să reuşim să împădurim o pădure cât o tara şi să demonstrăm tuturor că dincolo de măsurile legislative, de măsurile administrative pe care le luăm pentru protejarea pădurii, împotriva tăierilor ilegale, dăm un semnal pentru pădurea suferindă în ultimii ani că împreună putem să plantăm şi să arătăm tuturor că suntem preocupaţi pentru generaţiile viitoare, să se bucure şi ele, aşa cum o facem noi azi, de păduri cât mai frumoase, cât mai verzi şi cât mai întinse”, a afirmat ministrul.

 

Share