Oficiosul Wagner: Mobilizarea nu va întări deloc frontul

Share

Oficiosul Wagner spune că mobilizarea nu va întări deloc frontul, “chiar dacă am aduce 1.000.000 de baionete” şi că “numai motivația trupelor și comandanții competenți pot ajuta“.

Într-o postare absolut surprinzătoare prin sinceritatea sa, canalul Grey Zone, pe care mercenarii Wagner îl au pe rețeaua Telegram, a avertizat că mobilizarea, fie și parțială, despre care se vorbește acum în Rusia, nu va rezolva absolut nimic pe frontul din Ucraina.

Dimpotrivă, bloggerul militar avertizează că această mobilizare n-ar putea decât să înrăutățească lucrurile acasă, unde mișcarea de protest și nemulțumirile față de operațiunea militară specială cresc.

Ideea centrală a mesajului este că armata rusă nu poate fi ajutată în Ucraina, prin trimiterea unor mase mari, dar neinstruite de civili mobilizați cu arcanul.

Nici măcar 1.000.000 de astfel de soldați n-ar schimba situația de pe front, scrie Grey Zone. Doar militarii motivați și bine instruiți, conduși de comandanți de valoare, pot readuce Rusia în avantaj, crede oficiosul Wagner.

Explicațiile – care ar putea sta și la baza reticenței lui Putin de a decreta mobilizarea – merg mai departe: scoaterea bărbaților din producție ar duce la degradarea activităților economice, lucru care ar fi resimțit de toată populația.

Oamenii acum indiferenți la războiul pe care țara lor îl poartă în Ucraina ar deveni brusc afectați direct, ceea ce ar spori ostilitatea față de invazie deja existentă, în rândurile unei categorii de populație.

Problema nerostită de Grey Zone este că, la această oră, Rusia nu are de unde să ia nici alți soldați experimentați, nici comandanți de valoare. Ceea ce readuce Regimul Putin într-o situație fără ieșire, explică Ziariştii.com.

Share