home POLITICA Numiri în Cabinetul lui Sorin Grindeanu, la Dezvoltare şi Interne

Numiri în Cabinetul lui Sorin Grindeanu, la Dezvoltare şi Interne

Share

Premierul Sorin Grindeanu a făcut numiri: doi miniştri, la ministerele-cheie: Dezvoltarea şi Internele. Ca şi cum ar fi două armate, cele două tabere beligerante fac mutări strategice şi-şi pregătesc muniţia grea pentru lupta de săptămâna viitoare.

Noul Ponta upgraded lansat de PSD se numeşte Sorin Grindeanu

În acelaşi timp, zvonurile privind prezenţa lui Victor Ponta în Guvern s-au adeverit. Ponta a fost numit secretar general al Guvernului. Este o arondare de partea lui Grindeanu a unei hălci de parlamentari PSD, în vederea moţiunii.

Victor Ponta e în reţeta de numiri cu scop de supravieţuire la Palatul Victoria. Ponta are relaţii arborescente în PSD. El a fost preşedintele partidului, a condus Guvernul. Liviu Dragnea este în foarte, foarte mare dificultate.

Numiri: Augustin Jianu, vicepremier şi ministru interimar la Dezvoltare

Nu e exclus să vedem o parte dintre colegi că poate conştientizează. Poate înţeleg că e un moment în care ei trebuie să ia deciziile pentru ei. (…) Ieri era doar Grindeanu. Când sunt doi, puterea creşte. (…) Ieri era un om, astăzi sunt trei. Să vedem ce ne rezervă şi ziua de mâine.

, a spus Jianu, în prezent ministru la Tehnologia Informaţiei, ministru interimar la Dezvoltar şi viceprimministru.. El a adăugat că PSD are mulţi membri care pot fi miniştri buni. Jianu a mai spus că rămâne de văzut dacă restul demisiilor din Cabinet vor fi operaţionalizate.

Premierul Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi Sevil Shhaideh. Ambele doamne – oameni de bază ai lui Liviu Dragnea. Ministerul cu banii şi ministerul-jandarm. De asemenea, propunerile de numire a lui Jianu.

Mihai Busuioc şi saltelista Andreea Lambru au refuzat să semneze numiri în Guvern

Secretarul general Mihai Busuioc şi adjucta acestuia, Andreea Lambru, au plângeri penale. Ei au refuzat în mod repetat să semneze şi să trimită numirea lui Ponta secretar general la Monitorul Oficial.

Guvernul a precizat că demiterea lui Busuioc şi numirea lui Victor Ponta au fost contrasemnate de secretarul de stat Alexandru Mihai Ghigiu. Aceasta…

… în urma refuzului repetat şi nemotivat al domnului Mihai Busuioc şi al doamnei Andreea Lambru de a semna deciziile prim-ministrului României.

În cursul acestei zile, a apărut zvonul conform căruia Mihai Busuioc ar fi fost ameninţat de Dragnea că, dacă semnează, îl calcă cu maşina. Din acest motiv, el nu ar mai fi ieşit din casă din acel moment.

Share