home POLITICA Noul Ponta upgraded lansat de PSD se numeşte Sorin Grindeanu

Noul Ponta upgraded lansat de PSD se numeşte Sorin Grindeanu

Share

Când vorbim despre noul Ponta – Sorin Grindeanu, trebuie să fim atenţi despre ce anume discutăm. Ce ne face să credem că a apărut din spuma zorilor, fără nici o legătură cu mafiile PSD? Din contră, el e o esenţă de spumă pesedistă. A spus-o chiar el.

Grindeanu: Liviu Dragnea să-şi asume răspunderea pentru criză

Mai ales că vechiul Ponta (mai ţineţi minte, de-abia ce scăparăm de el  prin 2014, apoi prin 2015) este cu noul Ponta. Ni se părea simpatic Victor Ponta când a apărut la Tatulici în emisiune, pe la finalul anilor 90? Ni se părea.

Sorin Grindeanu. Acesta este un om politic. Transcriptul complet VIDEO

La fel, simpatic pare acum şi acest Grindeanu, în comparaţie cu dihorii diformi ce-i sunt colegi de partid. Îi admir stilul, care este complet diferit de al tuturor liderilor pesedişti lemnoşi din ultimii 27 de ani, dar îl privesc cu răceală şi luciditate. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi şi să ne spunem: Doamne, ce rai va pogorî peste noi dacă Grindeanu îl ejectează pe Dragnea! Nu este aşa. Grindă e om politic vero, dar nu e de-ajuns.

Noul Ponta şi mândria de a fi pesedist

Mesajul central din prima conferinţă de presă a lui Sorin Grindeanu a fost: “Eu vreau ca PSD să rămână la guvernare”. În al doilea speech, Grindeanu spune de trei ori, răspicat, acelaşi lucru – că e pesedist:

Oricât ar încercat Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt şi voi fi PSD-ist.

Voi rămâne PSD-ist indiferent câte CEX-uri de excludere a mea va organiza domnul fost PDL-ist Dragnea.

A: Eu sunt PSD-ist, nu tehnocrat, indiferent de câte excluderi face Dragnea, fost PDL-ist.

Aşadar, din misiunea “să restaurăm mândria de a fi pesedist”, am avut capitolul dăltuit de noul Ponta.

Vechile Mafii, Clanul Sudiştilor şi noul Ponta

Vechile Mafii, aşadar, sunt trimise la mantinelă, prin cele judeţe. Tata Sîrbu e pe sinecură la Curtea de Conturi. Bombonel e la pensie. Iliescu, nu mai vorbim, e nomine odiosa. Miron Mitrea e la bulău, Hrebe tocmai ce-a ieşit. Ş.a.m.d..

Acestea sunt doar câteva nume Lista e lungă. La centru, domină Clanul Sudiştilor. De ce? Pentru că mâna lungă a procurorilor încă nu le-a retezat elanul. Dar las’ că o ajutăm noi să le-o reteze, dându-le timp în plus. Cum? Simplu: mai scoatem din rezerva de cadre încă un produs propriu.

O răfuială între ei, pesediştii. Cine să fie omul nostru de legătură? Desigur, vechiul produs propriu, expirat acum, pe care l-am trimis pe centura politicii, să elucubreze erdoganisme şi putinisme.

Revenind, mândria de a fi pesedist are dublu rol…

Unul cu cheie internă. În ultima vreme, inclusiv în rândul pesediştilor, a devenit cumplit să fii pesedist, adică coleg de partid cu Flauşatul, Alcoluţa, neasta lui Pandele şi toţi ai lor. Dar, prin onoare, bărbăţie şi eroism, putem restaura această mândrie de partid.

Este, aşa, un film american, realizat în Coreea de Nord, cu specialişti în efecte vizuale din Coreea de Sud. Cu actori care vorbesc limba română. Al doilea aspect este marketarea la nepesedişti. Vechile Mafii din PSD s-au gândit că Sorin Buze Moi, acest băiat necunoscut la publicul nepesedist, va fi un şoc. Întâi apare mut şi umil lângă Daddy Dragnea. Apoi începe să vorbească, iar efectul va fi de trăsnet electoral. Marketing.

De ce această tentaţie? De 13 ani, Stânga Reacţionară românească nu a mai reuşit să dea preşedintele. Nici măcar cu vechiul Ponta. De fiecare dată, s-a izbit de aceeaşi problemă: nu e acceptată de votanţii Dreptei. Buze Moi ar putea realiza acest lucru. E un semnal de pericol, nu de bucurie!

Ultrareacţionarii, reacţionarii şi moderaţii proeuropeni

De fapt, în afară de accidentul Iliescu din 2000, din 96 fostul PCR nu a mai avut preşedintele statului.Iar acum, din cauza lui Daddy Dragnea, partidul e aproape gata să se rupă-n două bucăţi. Aşa că Vechile Mafii încearcă să castreze Clanul Sudiştilor, să ia puterea şi să-i trimită la colţ pe defectori.

Aceştia formează un grup care, ca la atletism, a evadat din pluton. Aşa ceva e de nepermis. Brusc, noul Ponta a descoperit lucruri. Că Lia Olguţa Vasilescu e peremistă. Că Dragnea e pedelist. Oare Gabriella Firea Vrânceanu Pandele ot Voluntari-Vale ce o fi, fostă antenistă? De ce nu a spus nimeni nimic despre asta până acum?

În burta mare a PSD şi în afara acestuia există ultrareacţionari ca Victor Ponta sau Liviu Dragnea. Sunt reacţionari ca Adrian Năstase, Ilie Sârbu sau Nicolae Văcăroiu. Ori moderaţi proeuropeni, ca Tudor Chirica sau Ioan Rus.

PSD se poate rupe în aceste zile în toate aceste bucăţi sau nu. Dar nu s-ar rupe după aceste categorii de membri, ci după interese meschine. Apoi, vom avea două sau trei nevoi, nu una singură. Dacă Dragnea îşi impune omul la Palatul Victoria, centrifuga PSD va deveni vertiginoasă şi căderea lui Daddy va fi mai aproape. Nu va fi însă atins punctul de rupere.

Punctul de rupere a toxinei

Punctul de rupere va fi atins atunci când PSD va pierde puterea. Aşadar, ideal ar fi acum ca noul Ponta să fie demis prin moţiune, apoi preşedintele Iohannis să ia premierul de la alde PSD. Aşa cum a atras atenţia noul Ponta.

Eu vreau ca PSD să rămână la guvernare. Să nu trimitem mingea în terenul lui Klaus Iohannis.

Astfel, punctul de rupere va fi mai aproape. Am spus şi afirmăm în continuare: PSD (fost FSN, FDSN şi PDSR) este o toxină care trebuie eliminată. Altfel, România va fi mereu ţinută în loc. Păcatele PSD sunt vechi şi nu au început cu Dragnea, aşa cum sugerează pesedistul Grindeanu.

Acestor domni le suntem datori cu şase mineriade, alegeri trucate, corupţie endemică. Cu devastarea şi devalizarea ţării după 1990. Cu pervertirea partidelor politice istorice. Pe care, încet-încet, le-au făcut să fie nişte clone mai mici ale PSD. Cu două lovituri de stat. PSD trebuie să dispară politic, nu să se multiplice.

Să nu ne lăsăm păcăliţi de noul Ponta

În PSD sunt tot felul de oameni. Buni şi răi. Frumoşi şi urâţi. Bine sau rău intenţionaţi. Ei sunt una dacă îi iei pe persoană fizică şi alta dacă analizezi grupurile de interese ce îi motorizează. Este imposibil ca Grindeanu să aibă acest comportament fără să ştie că are spate.

Dacă PSD păcăleşte România acum, va mai primi un mandat moral pe mulţi ani. Acest lucru nu trebuie să se întâmple. Membrii Politbiuro-ului lui Stalin erau executaţi după ce îi cereau scuze lui Stalin pentru faptele lor. Comunismul a continuat.

Hrusciov a făcut destalinizarea, demascând crimele predecesorului. Comunismul a continuat. Gorbaciov a făcut perestroika, demascând crimele comunismului, şi sistemul a continuat. Pe ruinele sistemului comunist fără doctrină, a puit Vova Putin. Să nu ne lăsăm păcăliţi de sistemul ce îl propune pe noul Ponta.

Din el poate să nască un nou monstru, mai periculos. Să-l urmărim cu atenţie, răceală şi luciditate. Acest om e reprezentantul unui sistem. Sistemul trebuie să demantelat şi ţara să meargă mai departe. Perestroika nu ajunge.

Citeşte şi
Sorin Grindeanu. Acesta este un om politic. Transcriptul complet VIDEO

Nu sunt de acord cu unele lucruri spuse de Sorin Grindeanu în conferinţa de presă. Read more

Sorin Grindeanu susţine că Ministrul Justiţiei ar putea fi apolitic

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că analizează posibilitatea numirii unui ministru al Justiţiei apolitic. El Read more

Nicolae Grindeanu, tatăl premierului, judecat pentru abuz în serviciu

Nicolae Grindeanu, tatăl premierului Sorin Grindeanu, este trimis în judecată pentru abuz în serviciu. El Read more

Sorin Grindeanu declară: Guvernul abrogă OUG 13 / 2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat în urmă cu câteva momente că Guvernul abrogă OUG Marţi Read more

Sorin Grindeanu, premier desemnat. Miniştrii vehiculaţi

Președintele Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu prim-ministru. Urmează ca Grindeanu Read more

Sorin Grindeanu este noua propunere de premier PSD – ALDE

Sorin Grindeanu, liderul PSD Timiş, este noua propunere de prim-ministru. PSD-ALDE a decis în sfârşit Read more

PSD îşi asumă meritul pentru robotul ce dezinfectează spitalele

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu se laudă cu faptul că un robot a fost pus Read more

Orlando Teodorovici face direct cu Antena 3 dintr-un restaurant

Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici a apărut în direct la Antena 3, chiar dintr-o cârciumă, Read more

Olguţa, hodoronc-tronc-pleosc: Cei ce au bătut-o pe jandarmeriţă nu au păţit nimic!

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu este extrem de îngrijorată de faptul că Mircea Badea ar Read more

PSD, strategie electorală, îi face vinovaţi pe Iohannis şi PNL pentru epidemie

PSD îşi continuă campania cotidiană, prin care caută să obţină profit politic de pe urma Read more

Share