home EVENIMENT Nou atac chimic al daesh în Irak. De data aceasta, în Mosul, cu gaz clorin

Nou atac chimic al daesh în Irak. De data aceasta, în Mosul, cu gaz clorin

Share

Un nou atac chimic al daesh a avut loc în Irak, de data aceasta în oraş nordic Mosul. Cel puțin șase soldați irakieni au ajuns la spital. Mosul a fost recent eliberat de forțele guvernamentale.

Este al doilea atac chimic al jihadiștilor. Armata irakiană înaintează spre orașul vechi, deținut încă de daesh. Un oficial irakian a declarat sâmbătă că militanții ISIS au lansat o rachetă cu gaz clorin în zona recent eliberată.

 

Aceasta se află în vestul orașului Mosul, potrivit New York Post. Atacul ar fi fost produs în noaptea anterioară în cartierul al-Abar. Cel puțin șapte soldați au acuzat probleme respiratorii și au fost tratați într-un spital din oraș.

 

Nou atac chimic. Urmează acum reacţia SUA?

 

Sute de civili au fost uciși la Mosul în ultimele luni după ce autoritățile locale le-au spus să stea în case în ciuda atacurilor aeriene ale coaliției conduse de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în acest oraș irakian, a transmis recent Amnesty International.

 

“Numărul ridicat de morți relevă că forțele coaliției care desfășoară ofensiva în Mosul nu au luat măsuri de precauție adecvate pentru a preveni decesele în rândul civililor, încălcându-se astfel în mod flagrant dreptul internațional umanitar”, a mai spus ea.

 

Într-un atac aerian de la 17 martie, aproape 150 de civili ar fi fost uciși în cartierul al-Jadida din Mosul, a subliniat Amnesty. SUA și autoritățile irakiene au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că anchetează acest caz, dar și alte incidente similare.

Share