Norica Nicolai, revoltată, vrea să interpeleze Comisia Europeană

Share

Declaraţia comună a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans, a revoltat-o pe Norica Nicolai. Comisia Europeană atrage atenţia că Bruxelles-ul este îngrijorat în legătură cu evoluţiile recente din România.

Tăriceanu, Dragnea către Comisia Europeană: “Nu aţi fost corect informaţi”

Documentul este, din punctul de vedere al europarlamentarului ALDE, „o declaraţie vagă, generală şi profund partizanăˮ.

Norica Nicolai: O declaraţie vagă şi profund partizană

După părerea mea, este o declaraţie vagă, generală şi profund partizană. Mi se pare de neînţeles faptul că nu s-au documentat înainte de a fi făcut această declaraţie.

Atunci ar fi aflat că asociaţiile profesionale ale magistraţilor au fost consultate. Ar fi aflat că s-a ţinut cont de toate recomandările Comisiei de la Veneţia. Chiar am să-i fac un inventar lui Juncker cu toate acestea şi am să i le trimit.

, a spus Norica Nicolai.

Norica Nicolai: O gravă imixtiune

Apelul Comisiei ca Parlamentul României să-şi regândească acţiunile propuse, este “o gravă imixtiuneˮ.

Cum să ceri parlamentului unei ţări să regăndească acţiunile propuse? Este o imixtiune foarte gravă în activitatea unei instituţii naţionale, care nu se subordonează în nici un fel Comisiei Europene sau Parlamentului European. O astfel de cerere nu am mai auzit să se fi adresat parlamentului altei ţări.

, a declarat pentru Q Magazine Norica Nicolai.

Lobby-ul şi fondurile europene

Din punctul de vedere al eurparlamentarului român, două ar fi motivele care au generat o astfel de declaraţie.

Un motiv ar putea fi atitudinea PPE şi, probabil, un lobby intens al unor europarlamentari români care au agendă proprie. Un al doilea motiv cred că este interesul care vizează fondurile europene. Există voci care susţin că ţările care au probleme cu Justiţia să fie sancţionate, ceea ce ar fi contrar Tratatului.

, ne-a declarat Nicolai. Norica Nicolai a informat că în februarie, la Strasbourg, va avea loc o reuniune pe tema Justiţiei. Cu acea ocazie, eurparlamentarul român a decis să-i pună o întrebare preşedintelui Comisiei Europene.

Îl voi întreba pe Juncker dacă parlamentele naţionale mai au dreptul, mai au voie să acţioneze în ţara lor. Sper şi la un răspuns.

, a declarat europarlamentarul.

Share