Nicuşor Dan este susţinut de Grupul pentru Dialog Social

Share

Nicuşor Dan este susţinut, în competiţia pentru Primăria Capitalei, de la alegerile locale, de Grupul pentru Dialog Social.

Grupul pentru Dialog Social a transmis un apel, prin care le solicită bucureştenilor îl voteze pe Nicuşor Dan, pentru funcţia de primar al Capitalei. „Mandatul Gabrielei Firea a fost un dezastru”, arată GDS.

„Să nu lăsăm nici toxicitatea, nici divizarea votului urmărite de PSD să funcţioneze. Să ieşim, mai întâi, la vot – şi, apoi, să votăm acel candidat unic al Opoziţiei pe care toate sondajele îl indicau drept învingător net al Gabrielei Firea: adică pe Nicusor Dan. Orice alt vot este, în mod direct, un vot pentru Gabriela Firea – şi un vot împotriva acelui Bucureşti european pe care-l dorim”, se arată în apelul GDS.

Comunicatul integral al Grupului pentru Dialog Social
Dragi bucureşteni,

Prezentul Apel al Grupului pentru Dialog Social pleacă de la o axiomă simplă: pentru Bucureşti, mandatul Gabrielei Firea a fost un dezastru. De la traficul sufocat la absenţa apei calde, de la urbanismul haotic şi distructiv la poluarea masivă, toate problemele Bucureştiului îşi au sursă comună exact în persoană primarului care ar fi trebuit să le anihileze – şi să facă din Bucureşti oraşul european pe care îl dorim cu toţii.

Prin urmare, destinul european al Bucureştiului depinde exclusiv de îndepărtarea acestui primar toxic. Aceasta e miza alegerilor din 27 septembrie: nu doar administraţia unei capitale – ci însuşi destinul ei. Apelul GDS cheamă bucureştenii să voteze raţional – astfel încât să facem din Bucureşti un oraş cu destin.

La alegerile parlamentare din 2016, PSD a folosit o armă politică eficientă: toxicitatea. A făcut o campanie atât de toxică, a dezgustat atât de masiv electoratul, încât oamenii nu au mai ieşit la vot. Iar rezultatul este cel pe care-l cunoaştem, din nefericire, dureros de bine.

Acum, PSD mizează – la alegerile locale din Bucureşti – pe două arme politice eficiente: pe de o parte, toxicitatea deja testată în alegerile anterioare (montajul recent cu Nicusor Dan este un bun exemplu). Pe de altă parte, cea de-a doua armă politică pe care mizează PSD este divizarea votului opoziţiei. Singura variantă în care Gabriela Firea pierde fără dubiu este, aşa cum au arătat toate scenariile şi sondajele electorale, aceea în care Nicusor Dan este singurul candidat al Opoziţiei unite.

Sondajele recente, de după intrarea în cursă a lui Traian Băsescu, arata limpede cât de eficienţa este pentru PSD divizarea opoziţiei: distanţa dintre Nicusor Dan şi Gabriela Firea s-a redus până aproape de dispariţie. A vota cu Traian Băsescu înseamnă, de fapt, a vota pentru Gabriela Firea. Este concluzia aritmetică a tuturor sondajelor – şi poate fi dezastrul acestui efort al Opoziţiei de a se uni.

Dragi bucureşteni,

Iată, aşadar, sensul Apelului GDS: să nu lăsăm nici toxicitatea, nici divizarea votului urmărite de PSD să funcţioneze. Să ieşim, mai întâi, la vot – şi, apoi, să votăm acel candidat unic al Opoziţiei pe care toate sondajele îl indicau drept învingător net al Gabrielei Firea: adică pe Nicusor Dan. Orice alt vot este, în mod direct, un vot pentru Gabriela Firea – şi un vot împotriva acelui Bucureşti european pe care-l dorim.

Să votăm raţional pentru un Bucureşti condus raţional. Sau, altfel spus, să votăm matematic pentru un Bucureşti condus matematic. Fiindcă efectiv este singura noastră şansă.

Grupul pentru Dialog Social

Share