home CORUPTIE, POLITICA Nicuşor Dan continuă să conducă în sondajele de opinie

Nicuşor Dan continuă să conducă în sondajele de opinie

Share

Sondajele de opinie îi sunt în continuare favorabile candidatului PNL – USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

Un nou sondaj de opinie, comandat de PNL, pentru alegerile de la Primăria Capitalei arată un scor strâns între candidatul USR-PLUS – PNL, Nicușor Dan, și candidatul PSD, Gabriela Firea. Pe locul 3 se află candidatul PMP, fostul președinte Traian Băsescu.

În sondajul de opinie realizat de Novel Research, Nicușor Dan este cotat cu sprijinul a 33% dintre bucureșteni, în timp ce contracandidata lui, primarul în funcție Gabriela Firea, ar obține 30,5% din sufragii, informează DIgi24.

Fostul președinte Traian Băsescu este cotat cu 9% din intențiile de vot, în timp ce 18,5% dintre bucureșteni sunt încă nehotărâți. Alți 9% ar urma să voteze cu alți candidați.

68% dintre bucureșteni cred de asemenea că rezultatul alegerilor pentru Primăria București va fi unul strâns, în timp ce 31% sunt de părere că va fi o diferență semnificativă între câștigător și locul 2.

54% dintre bucureșteni nu cred că Gabriela Firea mai merită un mandat, prin comparație cu 35%, care sunt mulțumiți de activitatea sa.

Sondajul a avut 840 de respondenți, iar marja de eroare este de 3,7%. Eșantionul este reprezentativ pentru populația municipiului București cu drept de vot la alegerile locale și a fost realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sondajul a fost realizat la comanda PNL.

Share