Nicușor Dan a câştigat în toată Capitala, cu excepţia unor periferii

Share

Felul în care a câştigat Nicuşor Dan postul de primar general al Capitalei dovedeşte încă o dată cine sunt votanţii PSD şi unde sunt grupaţi, cu predilecţie.

Lupta dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea pentru Primăria Generală a Capitalei a fost una strânsă, însă harta rezultatelor pe secții de votare arată su surprinzătoare omogenitate a voturilor în plus obținute de către candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS, a aflat HotNews.

În schimb, Gabriela Firea a ieșit învingătoare în multe secții “de la margine”, din Sectorul 5, din apropiere de Voluntari sau Pantelimon, ori din zona Bucureștii Noi.

Tot cei de la Zoom Report au realizat și o hartă cu situația voturilor nule, din fiecare secție, pentru alegerile la Primăria Generală. Deși în medie situația voturilor nule, pe secție, se învârte în zona de 1%, există secții cu până la 5% – 8% voturi nule din totalul celor exprimate.

Secțiile care au mai multe voturi nule apar mai înroșite pe hartă și, în majoritatea situațiilor, apar în zona secțiilor unde învingătoare a fost Gabriela Firea.

Interesant este tocmai faptul că Gabriela Firea a acuzat sâmbătă dimineață că ar fi suferit înfrângerea la alegeri și din cauză că multe voturi pentru ea au fost anulate în secțiile de votare.

Ce-i drept, există și secții cu un procent mai mare de voturi anulate unde învingător a ieșit Nicușor Dan.

Share