Nicu Bănicioiu, pus sub învinuire, sechestru pe avere

Share

După ce a zăpăcit lucrurile ani în şir, cu gargara sa politicianistă, vremurile lui Nicu Bănicioiu cel norocos s-au cam dus.

Bănicioiu a fost citat la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi informat oficial de începerea urmăririi penale pe numele său, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și luare de mită, au precizat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, procurorii au pus totodată sechestru pe bunurile fostului ministru. Citarea lui Nicu Bănicioiu vine în contextul în care acesta a rămas fără imunitate parlamentară.

Deputații au votat cu o majoritate covârșitoare pentru ridicarea imunităţii deputatului Nicu Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii și al Tineretului în Guvernul Ponta, în cazul căruia DNA a cerut urmărirea penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită, în formă continuată.

Procurorii îl acuză pe Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului, ar fi cerut și primit 1,29 milioane de lei, de la doi oameni de afaceri, pentru că l-ar fi influențat pe ministrul Sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu (PNL), să numească pe post de manageri de spitale anumite persoane agreate de respectivii afaceriști.

Mai mult, procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit și o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015.

Miza numirilor de manageri era alocarea de sume de bani către respectivele spitale cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Tineretului în Guvernul Ponta în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, iar în perioada 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015 a fost ministru al Sănătății. El este acum deputat și membru în conducerea Pro România.

Share