home CORUPTIE, POLITICA Nicolae Văcăroiu: Haideţi să mai scoatem vreo trei-patru dosare! (stenograme psd)

Nicolae Văcăroiu: Haideţi să mai scoatem vreo trei-patru dosare! (stenograme psd)

Share

Stenograma aceasta este foarte importantă pentru contextul actual. Nicolae Văcăroiu este portavocea care nu face decât să spună o chestiune care era tipică pentru mentalitatea de atunci a PSD. Şi de acum.

Se fabricau dosare, “să mai dăm în cap la penelişti, la pedişti”. “Uitaţi-vă la Flutur ăla”, le zice greilor PSD Nicolae Văcăroiu. Apar primele mormăieli despre Dosarul Flota. Apoi intervine Rodica Stănoiu, sinistra ministreasă a Justiţiei.

Totul e pe faţă, controlul Justiţiei: în afară de Dosarul Flota, “sunt două-trei dosare” complexe care vin puternic. Până la urmă, le-au lăsat, că erau implicaţi şi pesedişti.

Ieri şi azi în PSD: Dan Şova, condamnat în Dosarul CET Govora, sentinţă definitivă

Nicolae Văcăroiu: Le mai dăm în cap la penelisti, la pedisti

Nicolae Văcăroiu: Adică, rugămintea este mai multă grijă. Vă dau un exemplu, uitaţi-vă la Flutur ăla, după patru dosare penale, nimeni nu se leagă de el. Bine, privatizarea… şi sunt multe.

Haideţi să mai scoatem vreo trei-patru, le mai dăm în cap la penelisti, la pedisti. Cu Băsescu, toată lumea a lansat-o, un vax a ieşit. După patru-cinci luni de zile, nimeni nu mai pomeneşte, cu flotă, fără flotă. (…)

Florin Georgescu:  Americanii se tem că iar fac românii derapaj

Nota: Intră în scenă gureşul Florin Georgescu, care vorbeşte despre neîncrederea occidentalilor în români, care mereu au derapaje.

Florin Georgescu: (…) Şi atunci vin cu propunerea cealaltă, şi anume susţine ce spunea şi domnul Solcanu, să hotărâm să canalizăm şi să ierarhizăm priorităţile şi cum spuneaţi dv.să canalizăm banii ăia puţini pe care îi vom avea, pentru că Mihai merge iar la Washington, iară o să vină ăia, iar să negociem, americanii nu vor să mai facem acord cu Fondul, pentru că vor să ne ajute mai mult, dar Uniunea Europeană vrea să facem acord, că altfel nu ne dă statut de economie funcţională de piaţă, că ei nu sunt în stare să vadă evoluţiile macroeconomice, se bazează numai pe ăia şi până la urmă rămâne ca europenii, că, domnule, daţi-le o linie directoare la românii ăştia, că pe urmă iar fac cine ştie ce derapaj, Doamne fereşte, şi atunci vom face acord.

Drumurile judeţene, mai importante ca autostrăzile

Nu vor fi bani mulţi. Şi atunci ierarhizăm priorităţile între a face autostrada care se vede peste opt ani şi a începe drumuri judeţene. Ar însemna că pentru autostradă tragem banii în 2005, dar începem program de drumuri judeţene, că autostrada ţine de altele, dar dacă nu, încap şi una şi alta, dar, oricum, să facem ceva care să se perceapă mai rapid. (….)

Florin Georgescu: Şeful Curţii de Conturi nu mai ascultă de mine

Nota: Dincolo de obsesiile consacrate de decenii ale PSD cu controlul Justiţiei, lucrurile sunt mai complexe. PSD de fapt, ca urmaş al partidului comunist, vrea să controleze tot. Lucrul acesta a rămas în plan secund.

Actualul viceguvernator BNR, Florin Georgescu, pe atunci președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci (până în 17 martie 2004) din Camera Deputaţilor, este nemulţumit că şeful Curţii de Conturi, Dan Drosu Şaguna, nu mai răspunde la comenzile sale politice.

Azi, când Nicolae Văcăroiu se emancipase şi făcea probleme, la final de mandat, a fost schimbat cu omul lui Dragnea, Busuioc. Oamenii se schimbă, scopurile rămân aceleaşi.

F.G.: (…) Să venim cu nişte cazuri concrete şi acestea sunt instituţiile pe care le conducem noi, le conduc şi alţi colegi de-ai noştri, iar, pe de altă parte, fac apel la dv. să atrageţi atenţia domnului Şaguna, care nu mai ascultă şi de mine în numele partidului şi să mai înceteze cu toate dosarele şi toate constatările, numai eu ştiu câte telefoane dau pe sub el, pe acolo, să terminăm cu băieţii ăştia răi, că, dacă s-ar duce să verifice exerciţiul financiar al anului 2002, el verifică pe domnul Mitrea, pe domnul cutare şi mi-i găseşte vinovaţi şi numai eu ştiu cum fac pe acolo ca să nu ajung la dv. şi să fie linişte şi pace.

Florin Georgescu: De mâine pleacă toate dosarele de la Curtea de Conturi la instanţele ordinare

Mai ales, domnule preşedinte, că de mâine – reţineţi, de mâine – pentru că noi avem ce avem sus acolo, consilieri de conturi, dar de mâine pleacă toate dosarele de la instanţa Curţii de Conturi la instanţele ordinare, aşa încât dacă se apucă un nebun, nu ştiu, când or pleca, dacă se apucă un nebun de inspector să scrie ceva acolo că nu este bine ghidat, dosarul ăla nu va mai rămâne la Curte, unde mai dădeam şi eu telefoane să se închidă cum trebuie, că nu întotdeauna ăia ştiu ce să scrie şi se duce la Judecătoria Zimnicea alături de divorţuri şi de furturi de găini şi imediat se duce la presă.

În continuare, eforturi pentru direcţionarea politică a anchetelor penale

Domnul acesta să meargă să le spună la ăia să scrie pe hârtie, discută cu miniştrii şi după aia să plece, nu să-i trântească, ca aşa fac. Trânteşte la uşa ministrului, ăla nu mai vrea, nu are timp şi zice băi, să ne scrii şi se poartă discuţii prin scrisori care sunt publice şi acolo sunt PRM- işti mulţi dedesubt, liberali au rămas, au rămas oameni din PD şi vom avea probleme.

ieri şi azi: Alina Bica a fost condamnată la 4 ani cu executare pentru favorizarea făptuitorului

Ca să nu fie aşa, el să mai discute şi cu noi şi să fie mai constructiv. Nu este ca o reclamaţie, este o recomandare prietenească. Şi să se mai uite şi prin exerciţiile din spate, când verifică 2002, să zică în 2002 e bine, dar uite că în 1999 avem o problemă şi s-o scoatem şi pe aia, că poate să o scoată, legea îi dă voie. Mulţumesc.

Rodica Stănoiu: Când dăm verde la Băsescu?

Rodica Stanoiu: (…) În legătură cu ce s-a spus aici cu corupţia, şi eu sunt de acord cu colegii noştri, noi am căpătat un fel de complex în această treabă, ca să arătăm că facem ceva şi ne uităm numai la oamenii noştri. De altfel, este şi un semn pentru cei din teritoriu. Eu aş zice că cel puţin din limbajul nostru cuvântul baronii trebuie să dispară. Trebuie categoric să dispară. Măcar noi să nu mai folosim acest cuvânt.

A.N.: Rodica, ceea ce spui tu o să transmit la Ministerul Justiţiei.

R.S.: Da, vă mulţumesc. Şi trei, cu dosarele respective, cu trei explicaţii pe care trebuie să le dau. Ştiţi bine ca eu, de nenumărate ori, în legătură cu Băsescu am întrebat chiar şi în şedinţe mari când dăm verde pentru Băsescu. S-a dat târziu dosarul lui, acuma.

Stănoiu: Sunt două-trei dosare care vin tari şi sunt importante

Cu celelalte este o altă treabă pe care eu am spus-o în surdină colegilor. Acum este momentul să o spun tare. Sunt două-trei care vin tari şi importante, dar vreau să vă spun că în aproape toate, mi s-a spus, dăm şi de oameni de aici.

Sunt dosare extrem de complicate şi atunci le-am lăsat în stand-by ca să vedem cum le lucrăm. Ceea ce este vă spun eu este de meditat, nu este de…

Valer Dorneanu: Toate ziarele astea pe care le ţinem… poate atunci vor veni şi ne-or ajuta.

Share