home EVENIMENT Nicolae Popa a aterizat pe Aeroportul Otopeni

Nicolae Popa a aterizat pe Aeroportul Otopeni

Share

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a aterizat pe Aeroportul Otopeni chiar acum cu un avion privat, inchiriat de autoritatile romane de la compania Tiriac Air.

foto: Ziua Veche

Voci avizate, care cunosc Dosarul FNI, afirma ca Nicolae Popa este o piesa de baza, care poate juca un rol fundamental in deschiderea Dosarului FNI.

Pana in prezent, in acest dosar exista doi condamnati notorii: Ioana Maria Vlas si Nicolae Popa, care a fost acum extradat din Indonezia, unde se presupune ca a stat timp de peste zece ani, cu ajutorul lui Sorin Ovidiu Vantu, care l-ar fi protejat prin interventii politice la nivel inalt, care deocamdata nu au fost dovedite si, de asemenea, transferand sume importante de bani prin intermediul unor off-shore-uri ale sale din Cipru.

Nicolae Popa va fi dus acum, de la Otopeni, dupa terminarea formalitatilor de predare de la autoritatile indoneziene la cele romanesti, la Directia de Cercetari Penale sau la Tribunalul Bucuresti.

Nu se stie in acest moment exact unde. Se stie insa ca documentul de extradare al lui Popa din Indonezia in Romania ar trebui sa fie autentificat de catre o instanta romaneasca, probabil de catre Tribunalul Bucuresti si in acest timp va sta in arestul Directiei de Cercetari Penale.

Exista posibilitatea ca, pana cand toate aceste formalitati vor fi realizate si pentru a ramane cat mai aproape de Capitala, unde poate fi audiat sau interogat in zilele urmatoare, sa fie ulterior mutat la unul dintre cele doua penitenciare de langa Bucuresti: Jilava sau Rahova.

(urmeaza)

Share