home EUROVISION, EVENIMENT Nico: Am fost convinsa ca ne clasam in primii zece

Nico: Am fost convinsa ca ne clasam in primii zece

Share

nico

In urma ca doi sau trei ani, am vazut-o pe Nico cantand jazz la o emisiune “Taverna” a lui Berti Barbera si Iulian Vrabete si am fost entuziasmat. Ma simt frustrat, pentru ca atunci spuneam ca Nico, daca va continua pe acest drum, va deveni o cantareata de jazz excelenta, alaturi de Anca Parghel si Teodora Enache, asa cum avem prea putine in Romania.

Ma simt frustrat, pentru ca de atunci Nico a preferat sa abordeze o specie muzicala mult mai comerciala si facila, care a pornit de la R&B, a trecut prin dance si a ajuns la lesinatura cu care s-a prezentat anul acesta la Eurovision.

Nico, pentru Revista VIP. Bricolaje

Acum, iar am gasit un interviu pentru Revista VIP cu Nico, pe care chiar dumneaei, prin ceea ce spune, ma obliga sa-l bricolez. Iar sunt Mr. Bricolage, nu-mi place, dar sunt lucruri pe care nu le pot trece cu vederea. Scenariul meu este simplu: voi evidentia intrebarea reporterului cu bold, iar comentariul meu cu italic.

Avind in vedere ca erati printre favoritii finalei „Eurovision“, te-ai gindit vreo clipa la un astfel de rezultat?
Nu. Chiar am fost convinsa ca vom reusi sa ne clasam cel putin in primii zece. Eventual in primii cinci. Ba nu, pe primul loc, neaparat pe primul loc! Desigur ca “Prapastia” este un cantec mai frumos decat “Believe” a lui Dima Bilan.

Geopolitic

Singura explicatie a locului 20 este ca acest concurs nu mai este unul muzical, ci unul geopolitic. S-a vazut clar acum care este imaginea Romaniei in lume. Teoria aceasta, cu imaginea Romaniei in lume, am mai auzit-o la falitii mei pesedistii. Stim unde eram in anul 2004.

Nici macar vecinii nostri, bulgarii si ungurii, nu ne-au votat. Dar cand ne-au votat bulgarii si ungurii? Eu nu tin minte. De fiecare data cand ne-am clasat onorabil sau bine, am adunat invariabil de la toti cate putin si am fost votati de comunitatile romanesti din diaspora europeana, plus Moldova.

Un alt semn de intrebare mi l-am pus atunci cind am vazut ca de la greci nu am obtinut nici macar un punct, in conditiile in care in turneul de promovare pe care l-am sustinut la ei am avut mare succes. Pentru aceasta nu sunt de vina grecii, ci cat de prost a fost ticluit turneul de promovare. Sa nu uitam ca Nico & Vlad au fost si in Marea Britanie, si in Belgia, si tot degeaba, ca si in cazul Greciei.

Continuă colaborarea cu Vlad Miriţă

Vei continua colaborarea cu Vlad Mirita?
Cu siguranta da. Cu atit mai mult cu cit la „Eurovision“ am primit cadou o piesa pentru care vom intra curind in studio. Ce fel de cadou? Ce piesa? Cum se numeste? Cine este compozitorul? Cum se numeste acesta?

Amindoi avem semnate contracte cu casa de productie „Cat Music“, dar vom avea proiecte separate. Colaborarea o vom continua in functie de ocaziile care se vor ivi. Rece, nu?

I-a plăcut Vania Fernandes

Care dintre concurentii de la „Eurovision“ ti-a placut?
Cel mai mult mi-a placut piesa Portugaliei, aceasta fiind, de altfel, singura care m-a miscat cu adevarat. Probabil de aceea, cum povestea cantareata pe Antena 2, atunci cand aceasta s-a intalnit la sala de fitness cu Vania Fernandes, i-a fredonat cu tupeu maxim “Crucified” a trupei olandeze Army of Lovers.

Au mai fost si alte piese bune, chiar foarte bune, in comparatie cu anii trecuti. Mi-a mai placut piesa Suediei, care, spre surprinderea mea, nu a reusit nici ea sa se claseze in primii zece. Ce v-ar fi placut, doamna, piesa Romaniei, numita “Shine”. Ea apartine, helas, tot unor suedezi, ce fatalitate…

Nico: “Am fost echipă până la capăt”

Care a fost cel mai neplacut lucru care ti s-a intimplat: zvonul cu plagiatul, care a venit imediat dupa ce ati cistigat preselectia, sau faptul v-ati clasat pe un loc nu tocmai imbucurator? Sigur ca ambele situatii au fost neplacute, insa eu, Vlad si Andrei am incercat sa demonstram ca am fost o echipa pina la capat. Am dat tot ce a fost mai bun din noi si nu ne-am reprosat nicio clipa nimic din punct de vedere profesional. Vlad si Nico, asa cum a vazut intreaga Europa, nu au dat tot ce aveau mai bun in ei. Nico si-a pierdut glasul in semifinala si spre final a falsat evident, iar in finala problemele vocale au continuat, din cauza emisiei defectuoase, dar a gestionat mai bine ce avea din glas. Vlad a fost extrem de emotionat si a intrat sub ton si deasupra tonului si in semifinala, si in finala.

Chiar vreau sa-i multumesc sefului delegatiei TVR, Ioan Duma, precum si reprezentantilor mass-media care ne-au sustinut si au relatat obiectiv situatia „Eurovision“-ului de anul acesta. Asta este foarte tare. Chiar vrea sa-i multumeasca domnului Duma? Eventual pentru ca nu a mai vorbit cu Andrei Tudor? Sau pentru ceea ce i-a reprosat la aceeasi emisiune de pe Antena 2?

Niciodată să nu spui niciodată

Vei mai concura la „Eurovision“?
Stii cum e, niciodata sa nu spui niciodata! Acum, as inclina sa spun ca nu, dar timpul va decide. Evident, daca, asa cum a declarat Nico in alt interviu, va avea ocazia sa candideze pentru alt stat european.

Nu ca as avea vreo problema cu acest fapt, dar ne aflam intr-un defect de logica. Tu ajungi la Belgrad pe umerii unor oameni care te-au promovat, spunand ca Romania trebuie sa se reprezinte in muzica usoara prin sine insasi, apoi te duci sa participi la Eurovision pentru alta tara, pentru ca eventualsa nu se reprezinte si ea prin sine insasi.

Diagnosticul este: lipsa de consecventa.

Share