home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA Neue Zurcher Zeitung, plătit de Soros :), vorbeşte despre guvernul corupţilor din România

Neue Zurcher Zeitung, plătit de Soros :), vorbeşte despre guvernul corupţilor din România

Share

Jurnalistul Volker Pabst scrie în Neue Zurcher Zeitung, cel mai mare ziar elvețian, că România preia conducerea Consiliului UE, deși țara este ocupată cu probleme interne de lupte de putere.

Neue Zurcher Zeitung ştie exact ce se întâmplă în România

Statul de drept este amenințat și sabotat din cauza intereselor grupului de corupți aflat la putere. Pentru o președinție de succes a Consiliului UE, se pare că ministerele pentru Transporturi și Dezvoltare Regională, rămase fără titulari, ocupă un loc mai puțin important.

La sfârșit de an, conflictul s-a escaladat între premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis, fiind rezultatul bilanțului unei guvernări extrem de proaste, care face din România noul copil problemă al Uniunii Europene.

De la alegerile Parlamentare din decembrie 2016, coaliția formată din ex-comuniștii social-democrați (PSD) și liberali (ALDE) a schimbat trei premieri și în jur de 70 de miniștri. Schimbările dese de miniștri sunt în primul rând rezultatul luptelor de putere din PSD, care este condus cu mână de fier de Liviu Dragnea.

Neue Zurcher Zeitung: Dragnea, de departe cel mai puternic om din ţară

Dragnea este de departe cel mai puternic politician din țară, dar nu poate ocupa funcții executive din prima linie datorită unei condamnări penale definitive. Prin membrii cabinetului, pe care îi controlează, reușește să influențeze politica guvernamentală.

Și pe prim-ministrul Viorica Dăncilă mulți o văd ca pe unul din executanții lui Dragnea. Liviu Dragnea este promotorul controversatelor modificări aduse legilor Justiției și Codurilor penale, al căror pretext invocat este eficientizarea sistemului judiciar.

În realitate însă aceste modificări duc la slăbirea celei de a treia puteri din stat, la împiedicarea urmăririi penale și, în special, la blocarea luptei anticorupție și la subordonarea politică a justiției.

Cei mai mari beneficiari ai modificărilor sunt politicienii care au intrat în conflict cu legea. Pe lângă Dragnea, se regăsesc printre beneficiari și alți politicieni de la nivel central și local, reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului. Datorită acestui fapt, sforarul Dragnea reușește să adune susținere în PSD, cu toate că are un stil de conducere autoritar, spune Neueu Zurcher Zeitung.

Citeşte şi
Premierul Viorica Dăncilă beneficiază din nou de protecție din partea SPP, după ce în ultimul
De câte ori deschide gura şi vorbeşte, Viorica Dăncilă oferă perlă după perlă, toate demne
Trei politicieni ai Opoziţiei, Ludovic Orban şi Florin Cîţu (PNL) şi Andrei Caramitru (USR), susţin
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că este total de acord cu ce a transmis Tudorel
O fostă moderatoare de la România TV, Paula Rusu, lansează un atac dur la adresa
UDMR a dat dovadă de pragmatism şi cooperează de doi ani cu coaliţia guvernamentală, declară
Președintele PSD Liviu Dragnea l-a întrebat pe corespondentul Pro TV Alex Dima dacă vine cu
Noua şefă de la Fisc, Mihaela Triculescu, ar fi făcut Revelionul la Sinaia, împreună cu
Financial Times scrie: „Romania’s convicted powerbroker faces EU scrutiny”. Jurnalista Valerie Hopkins, corespondent al publicaţiei
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că i-ar fi spus cineva că fosta preşedintă a
Share