home EVENIMENT, POLITICA Moţiunea PNL a fost respinsă de Parlament. Eşec previzibil

Moţiunea PNL a fost respinsă de Parlament. Eşec previzibil

Share

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite au respins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, “Alege între România şi Ponta“.

Moţiunea a fost respinsă, după ce au fost exprimate 207 opţiuni pentru şi opt contra. În paralel, PNL au avut miting în Parcul Izvor, pe o ploaie sâcâitoare, în timpul căreia manifestanţii au strigat “Jos Ponta!” de sub umbrele.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, după ce moţiunea a fost respinsă, că aceasta a fost “un eşec din toate punctele de vedere“, afirmând că e decis să nu mai participe “la bătălii politice inutile” şi să se concentreze “pe actul de guvernare“, ceea ce înseamnă că va face exact inversul a ceea ce a promis, ca de obicei.

Ponta a spus, speculând la maximum slăbiciunile opoziţiei:

Nu aveau cum să fie probleme, a fost un eşec din toate punctele de vedere pentru PNL – PDL. Ziceau că aduc 15.000 de oameni, au adus o mie. Erau mai mulţi jandarmi şi elevi.

Ziceau că au voturi pentru guvernare, evident că nu au, dar nu asta e marea problemă, marea problemă e că astăzi nu s-a discutat despre ce trebuie să facă Guvernul zi de zi, pentru viaţa oamenilor.

Şi anume, cred că azi trebuia să discutăm cum facem cu salariile, cum facem cu încălzirea pentru iarnă, cum facem cu proiectele europene, care-s efectele reducerii TVA, astea erau subiectele normale pentru moţiune.

Share