home POLITICA Moscova: Boris Nemtov condamnat la 15 zile inchisoare

Moscova: Boris Nemtov condamnat la 15 zile inchisoare

Share

Fostul vicepremier rus Boris Nemtov, un critic acerb al actualei puteri de la Moscova si unul din liderii opozitiei democrate de la Moscova a fost condamnat la 15 zile de inchisoare pentru participarea la protestele din ultima zi a anului 2010 de la Moscova.

FOTO: Timpul.md

Impreuna cu el au fost arestati alti 68 de manifestanti. Protestul opozitiei ruse, care se desfasoara in ultima zi a fiecarei luni, a fost autorizat, noteaza Europa Libera.

Potrivit agentiilor ruse de stiri, Boris Nemtov a fost condamnat pentru ca nu s-ar fi supus ordinelor politiei. La actiunile de strada, Nemtov a cerut demisia premierului Vladimir Putin si a criticat aspru decizia justitiei ruse de a-l condamna din nou pe fostul miliardar rus Mihail Hodorkovski, intr-un proces considerat de opozitia rusa drept „o farsa”.

La protestele de la Moscova si Sankt Petersburg au participat si alti importanti activisti pentru apararea drepturilor omului, precum Liudmila Alekseieva, de la Grupul Helsinki de la Moscova si Oleg Orlov de la fundatia Memorial.

sursa

Share