Moldova intoarce spatele Rusiei

Share

PLDM 34,4%

PCRM 26%

PL 15,6%

PDM 15,1%

AMN 3,1%

MAE 1,8%

PPCD 0%

Rezultatele de mai sus, mediatizate de Realitatea TV, sunt exit-poll-ul comandat de Publika TV institului de sondaje romanesc IRES.

Mai exista si un alt exit-poll, al Centrului de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA, comandat de televiziunea Prime TV a afaceristului prorus Plahotniuc, ale carui rezultate au fost mediatizate de Antena 3 si care prezinta partidele de pe locurile 1 si 2 clasate invers: Partidul Comuniştilor ar conduce cu 33,8%. Partidul Liberal Democrat ar fi obţinut 32,2%, Partidul Democrat, 14,1% şi Partidul Liberal 10,2%.

Este interesant de constatat ca, fix pana la ora 21.00, aseara, cele doua televiziuni nu au facut nici o masa rotunda, patrata sau triunghiulara dedicata celui mai important eveniment al zilei, dupa parerea mea: alegerile anticipate din Republica Moldova, de care, ce s-o mai tot cotim ca la Pascani, depinde viitorul Romaniei si al geopoliticii europene, pentru ca micuta republica dintre Prut si Nistru are acelasi rol de tampon toxic pus de Rusia intre ea si Uniunea Europeana, ca si cele puse tot de ea intre diferitele foste stan-uri sau ne-stan-uri, aflate sub regimuri prietene cu SUA: Nagorno-Karabagh, Osetiile, Abhazia si exemplele ar putea continua.

ce spune Ziua Veche

Sa mai observam faptul ca, imediat cum a aparut rezultatul, Emil Hurezeanu a inceput sa mestece foarte multe cuvinte extrem de savante, strecurand ideea ca si partidele din AIE (Alianta pentru Integrare Europeana) sunt defapt tot prietene cu rusii, pentru ca e viata politica grea in Moldova daca nu esti cumva prieten cu Moscova.

ce spune HotNews

Emil Hurezeanu a mai afirmat, la fel de intoxicator, ca aceasta intoarcere a Moldovei spre Europa are loc atunci cand Kremlinul trece printr-un puseu de “europenita” (barbarismul imi apartine, Hure nu ar produce asemenea siluiri lingvistice, e mai doct decat mine), insinuand ca, defapt, alegerile din Republica Moldova nu sunt atat de pro-europene, ci defapt Rusia, care influenteaza politica Moldovei, le-a directionat astfel.

ce spune Nadia Dincovici

Nene Emile, daca Rusia e pro-Europa, voi de ce nu ati fost ieri astfel?

Share