Modista lui Carmen Iohannis se umple de parale

Share

Andreea Tincu, modista lui Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, face bani grei.

Curtea Constituțională, Senatul României, Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiției, Secretariatul General al Guvernului au cumpărat în ultimii ani eșarfe și cravate din mătase în valoare de peste 23.000 euro de la Andrea Tincu, creatoare de modă din Iași.

Modista lui Carmen Iohannis se umple de parale

Andrea Tincu este furnizorul de ținute al Primei Doamne, Carmen Iohannis, încă din anul 2015. Practic, în multe dintre aparițiile publice ale soției președintelui român din ultimii opt ani se pot vedea rochii, eșarfe sau deux-piece realizate de Andrea Tincu.

Fotografii cu aceste ținute îmbrăcate de Carmen Iohannis pot fi văzute pe paginile de Instagram și Facebook ale autoarei. Iar afacerea ei pare să meargă tot mai bine din momentul în care a început să o îmbrace pe Prima Doamnă.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, în anul 2015, când a început colaborarea ei cu Carmen Iohannis, firma AndreaTincu SRL avea o cifră de afaceri de puțin peste 160.000 lei și un profit de puțin peste 1000 de lei.

Citeşte şi: Un cont fals fură identitatea lui Carmen Iohannis, pentru o escrocherie

Astăzi, la peste opt ani distanță, firma este deja destul de profitabilă. Cifra de afaceri a sărit de 1 milion de lei, iar profitul – 225.000 de lei. Rochiile Primei Doamne nu sunt cumpărate, ci sunt doar purtate și apoi înapoiate – ne spune Andrea Tincu.

Dar vestea colaborării s-a dus repede. Iar instituțiile statului român și-au făcut mai nou un obicei din a achiziționa, cu ocazia diverselor sărbători, produse de la magazinul ei. Din Serviciul Electronic de Achiziții Publice aflăm că în ultimii doi ani, spre exemplu, mai multe instituții importante ale statului au achiziționat produse oferite de Andrea Tincu.

Ministerul Afacerilor Externe a cumpărat pe 5 decembrie 2023 nu mai puțin de 24 de eșarfe din mătase, dar și 36 de cravate bărbătești, tot din mătase, ambele design original Andrea Tincu. Valoarea totală a contractului MAE cu Andrea Tincu: 14.923 de lei (3000 de euro).

Citeşte şi: Carmen Iohannis, vehicul de marketing pentru modişti

Cancelaria Prim-Ministrului a achiziționat și ea, înainte de Crăciun, 9 eșarfe și 9 cravate din mătase, ambele în valoare de 786 de euro. Cel mai mare contract a venit din partea Curții Constituționale, care a cumpărat în 2023 100 eșarfe din mătase pentru femei, 50 de eșarfe din mătase pentru bărbați și 50 de cravate din mătase pentru bărbați.

Valoarea totală a contractului: 9950 de euro. Senatul României a cumpărat în mai multe rânduri eșarfe de la Andrea Tincu: 20 de eșarfe în august 2022, 50 de eșarfe premium din mătase în februarie 2023, 45 de cravate din mătase jacqard (15 dintre ele fiind model “Marcel”) în iunie 2023.

Și Secretariatul General al Guvernului a achiziționat 6 eșarfe și 6 șaluri în valoare de circa 1200 euro. Ministerul Justiției a cumpărat la finalul anului trecut 9 eșarfe din mătase, valoarea contractului fiind de 680 de euro.

Share