Mituleţu Buică şi sulfurosul grup de interese din jurul său

Share

Despre Florin Constantin Mituleţu Buică am mai dat multe ştiri, pe website-ul StareaPresei.ro. Nu am ştiut exact cine este. Acum aflăm.

În spatele lui se află un grup de interese sulfuros, cu rădăcini în vechiul PRM şi conexiuni multiple în mediul politic. Atunci când a fost ales de PSD să piloteze politic AEP, PSDragnea a ştiu exact ce face.

“O instituție-cheie pentru democrația noastră a fost capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor”, scrie Rise Project.

Sorin Gabriel Lazăr, condamnat pentru tentativă de omor

Când era tânăr și membru PRM, a înjunghiat un rival politic de patru ori pe la spate, apoi a fugit din țară. S-a întors după un an jumate și a fost trimis după gratii. De câțiva ani este om de bază în AEP.

A fost trei luni secretar general adjunct, poziție din care a coordonat achizițiile instituției. Acum este directorul Departamentului de Comunicare și Relații Internaționale, adică imaginea instituției în țară și în străinătate. A ajuns aici fără concurs și fără avizul parlamentarilor.

Aptitudinile sale din CV sunt plagiate după cele ale șefului său. A susținut, în declarația de interese din 2019, că este membru în Colegiul Consilierilor Juridici Dolj, fără să aibă vreo legătură cu această instituție. În schimb, a omis să declare două proprietăți.

Se cunoaște cu Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei și soția deputatului PSD Claudiu Manda, încă de pe vremea tentativei de omor.

Florin Constantin Mitulețu Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP)

L-a ajutat pe Lazăr să-și albească cazierul după condamnarea pentru tentativă de omor, iar apoi l-a adus în AEP. Fratele geamăn al lui Buică a fost martor la tentativa de omor de acum 20 de ani.

Mitulețu a împărțit cu Sorin Manda, fratele mai mic al deputatului PSD Claudiu Manda, o companie în Craiova.

Ștefan Bucur Stoica, deputat, victima tentativei de omor

Și-a pierdut splina în urma atacului lui Lazăr, dar după aceea a acceptat o slujbă la stat chiar în departamentul unde mama celui care a vrut să-l omoare era directoare. A renunțat apoi să mai ceară daune de la agresor, iar instanța a hotărât că el provocase conflictul.

În 2000, când a ajuns la spital, era membru PD. Astăzi este deputat și președintele PNL Dolj.

23 noiembrie 2000, miezul nopții, centrul Craiovei

Mai sunt trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale. Două mașini inscripționate cu sigla Partidului România Mare (PRM) opresc lângă gardul unui bloc în construcție din centrul orașului. 11 simpatizanți înarmați cu găleți cu aracet și bidinele coboară și lipesc afișe cu Vadim Tudor, șeful PRM, peste cele cu Petre Roman, candidatul Partidului Democrat (PD).

Lipitorii de afișe sunt coordonați de frații gemeni Mitulețu (22 de ani), amândoi membri PRM. Primul, Marius, recruta studenți dornici să muncească pentru 50 de mii de lei vechi pe zi (2,5 euro, la cursul vremii) și îi ducea cu mașina la treabă, când se întuneca.

Fratele Florin îi organiza pe oamenii din teren pentru campania electorală. Rămăsese acasă în acea noapte.

De peste drum, din barul Lord House, proprietarul terenului pe ale cărui garduri se lipesc afișe vede bluzoanele inscripționate cu sigla PRM. Traversează bulevardul central, însoțit de cumnatul său, și le spune celorlalți că n-au voie să lipească afișe acolo.

Alți doi bărbați ies din bar și vin în urma proprietarului: Sorin Lazăr (25 de ani), membru PRM și inginer la DSP Dolj, unde mama sa se ocupa de controalele financiare, și Daniel Voicu (tot 25 de ani), prietenul său cel mai bun.

Cei doi intervin în disputa dintre proprietar și lipitorii de afișe. Lazăr susține că este un mare admirator al lui Vadim Tudor și plin de elan, taie cu un cuțit niște afișe cu Petre Roman de pe garduri.

Dovada de bravură aplanează conflictul. Este sfătuit de cumnatul proprietarului să ia în primire direct panoul PD din mijlocul străzii, aflat 70 de metri mai încolo. Marius Mitulețu și Daniel Voicu se execută.

Pe lângă ei trece încet o Dacia albă, proprietatea Parlamentului României. Este condusă de Liviu Burăț, membru al organizației de tineret PD Dolj.

În dreapta șoferului stă Ștefan Stoica (23), student, vicepreședintele filialei de tineret PD Dolj. Pe bancheta din spate este o studentă pe care o duc înapoi la cămin, după ce petrecuseră împreună la Balul Bobocilor. Stoica a plecat de acolo cu o sticlă de vin. O ține la picioarele sale.

Mașina oprește în dreptul lipitorilor de afișe PRM. Stoica lasă geamul și îi înjură. Lazăr se apropie de mașină fluturând în mână briceagul și îi spune amenințător lui Stoica să plece:

„Vrei să-ți iau glanda”? Mașina pleacă, dar oprește 70 de metri mai încolo, unde Voicu și Mitulețu lipesc de zor afișe.

Cam acest gen de indivizi dubioşi controlează AEP acum. Dar despre restul cititorul poate afla urmând linkul furnizat de noi.

Share