home CORUPTIE, POLITICA Mituleţu Buică de la AEP, plagiat masiv în teza de doctorat

Mituleţu Buică de la AEP, plagiat masiv în teza de doctorat

Share

Când vorbim despre prezenţa lui Mituleţu Buică de la AEP, putem înţelege cum a fost posibil ca domnia-sa să fie fixat de PSD în fruntea unei astfel de instituţii sensibile.

Constantin-Florin Mitulețu Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2016 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP).

Domeniul în care Mitulețu Buică a devenit doctor este Informații și Securitate Națională. De altfel, președintele Autorității Electorale Permanente a urmat, în afară de studiile doctorale, mai multe cursuri de scurtă durată la Academia SRI și la UNAP, se arată într-o investigație PressOne.

41 din cele 211 pagini ale tezei sunt plagiate din lucrări scrise chiar de îndrumătorul lui de doctorat, Constantin Iordache, conducător de doctorate la UNAP și profesor titular la Universitatea „Spiru Haret”.

În timp ce urma studiile doctorale la UNAP, Mitulețu Buică l-a angajat în funcția de consilier personal pe fiul îndrumătorului său, George-Răzvan Iordache. Se întâmpla în martie 2015, cu un an jumătate înainte de susținerea tezei de doctorat, pe vremea când Mitulețu-Buică era doar vicepreședinte al AEP.

Mitulețu Buică, care în trecut a fost membru PSD, a fost numit în anul 2019 președinte al Autorității Electorale Permanente după ce a fost propus, susținut și votat în Parlament chiar de partidul al cărui membru a fost.

Share