home CORUPTIE, POLITICA Miron Mitrea: „Ponta, instalat cu forța de statul paralel în fruntea PSD”

Miron Mitrea: „Ponta, instalat cu forța de statul paralel în fruntea PSD”

Share

Miron Mitrea a avut până acum, pe Realitatea Plus, o atitudine parţial decentă. Acum însă pare că s-a decis să o ia razna şi el. Complet.

Fost vicepreşedinte al PSD, Mitrea susţine că Victor Ponta a ajuns preşedinte al PSD, în 2010, cu ajutorul statului paralel. Tinonino! Liviu Dragnea ar fi fost şi el un pion al statului paralel, mai susţine Mitrea.

“Victor Ponta a fost adus cu forţa în fruntea PSD. Acolo am participat, m-am retras din competiţie când am văzut jocul. Atunci, cei care conduceau SRI, George Maior cu Ponta şi Florin Coldea cu Liviu Dragnea au adus acest tandem la conducerea partidului.

Au transformat acel Congres într o aducere artificială a acestei grupări la conducerea PSD. Aducerea lui Dragnea în locul lui Ponta a fost un act natural. Liviu îşi construise deja sistemul în partid, astfel încât nu a avut nici o problemă să ajungă preşedintele partidului”, a afirmat Mitrea, la Realitatea Plus.

Miron Mitrea se prezintă acum drept consultant politic. Mai ştim şi episodul telefoanelor negre, din campania electorală din 1996, când tot idei de consultanţă politică îi treceau prin cap, făcând marketing politic pentru PDSR, mascat în sondaj electoral, din camerele situate lângă redacţia Radio Contact, unde ulterior avea să funcţioneze Eurosport România.

Victor Ponta a fost ales preşedinte al PSD în 2010, contracandidatul sau la acea vreme fiind Mircea Geoană. Ponta a fost susţinut atunci pentru şefia PSD de Adrian Năstase şi Ion Iliescu. Ulterior, Ponta l-a dat afară din partid pe Mircea Geoană.

Share